Jump to Navigation

Πικάντικες πατάτες τύπου "ντοφινουάζ"

up
40 users have voted.
Πατάτες! Από τα πιο αγαπημένα υλικά. Ένα υλικό που μπορεί να φτιάξει χίλια δυο πιάτα αλμυρά αλλά και κάποια γλυκά! Ένα υλικό που λατρεύω! Νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω μόνον με πατάτες. Εξάλλου, κυκλοφορούν τόσες ποικιλίες πατάτας πια! Κίτρινες Νευροκοπίου και Νάξου, κόκκινες Φθιώτιδας, λευκόσαρκες Κύπρου! Δεν θα αναφέρω τις γλυκοπατάτες γιατί, μάλλον, δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση με τις κλασσικές πατάτες παρά το όνομά τους.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΑΣΊ ΠΑΡΜΑΝΤΙΈ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ // HACHIS PARMENTIE, IL GATO' DI PATATE ALLA FRANCESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
706 users have voted.
ΑΣΊ ΠΑΡΜΑΝΤΙΈ, Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥΤο ασί παρμαντιέ (hachis parmentier) απο την Γαλλία, είναι ένα πιάτο με βάση τον πουρέ πατάτας και μοιάζει πάρα πολύ με την πιο γνωστή σε εμάς αγγλική "πίτα του βοσκού" (shepherd 's pie), αλλά και το ιταλικό gatò di patate.

ΤΙΡΟΛΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ // INSALATA DI PATATE TIROLESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1048 users have voted.
ΤΙΡΟΛΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑΟι γερμανοί έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις πατάτες και η πατατοσαλάτα είναι το φόρτε τους. Η παράδοση αυτή πέρασε και στο Alto Adige, δηλαδή το γερμανόφωνο ιταλικό Τιρόλο, όπου η Katoffelsalat  πρωταγωνιστεί.

Τηγανιά λαχανικών με κουρκουμά... ο καλύτερος μπυρομεζές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
888 users have voted.
Αποκαλόκαιρο! Φτάσαμε στο τέλος του Αυγούστου κι από κει με ένα βήμα περάσαμε την πύλη του φθινοπώρου με όλα όσα σημαίνει αυτό! Αρχές Σεπτεμβρίου πια!

Πιροσκί ! пирoжки !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
248 users have voted.
Πιροσκί το υπέροχο !photosερασι τέχνηςΤις πρώτες γευστικές εμπειρίες επί του πιροσκί, απέκτησα στο "Ρωσικόν", της οδού Πανεπιστημίου.

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ♦♦ GATTO' DI PATATE FESTIVO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
631 users have voted.
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗΗ έμπνευση γιά τη σημερινή συνταγή έρχεται και πάλι από την ιταλική κουζίνα. Οι ναπολετάνοι και οι σιτσιλιάνοι, ετοιμάζουν ένα είδος πατατόπιτας με πουρέ πατατας, τον οποίο νοστιμίζουν συνήθως με διάφορα τυριά και αλλαντικά. Την πατατόπιτα αυτή την ονομάζουν "γκατό" από την γαλλική λέξη gateau που σημαίνει γλυκό, δηλαδή ουσιαστικά την παρουσιάζουν ως τούρτα πατάτας.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut