Jump to Navigation

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΑΛΑΤΑ // INSALATA DI FAGIOLI BORLOTTI FRESCHI

up
2229 users have voted.
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΑΛΑΤΑΤα μπαρμπουνοφάσουλα ή φασόλια χάντρες, με τις χαρακτηριστικές κοκκινωπές τους ρίγες, που θυμίζουν έντονα το μπαρμπούνι - εξ ου και η ονομασία τους - έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν μαγειρεύονται όταν είναι τρυφερά, σαν τα άλλα φασολάκια, αλλά τα αφήνουν να ωριμάσουν και χρησιμοποιούν μόνον τούς σπόρους τους. Οταν είναι εκτός εποχής, θα τα βρείτε κατεψυγμένα ή ξερά. Σήμερα τα μπαρμπουνοφάσουλα τα συνδυάσαμε με λαχανικά και φτιάξαμε μία νόστιμη και χορταστική σαλάτα! Οι σαλάτες είναι ιδανικά καλοκαιρινά πιάτα, καθώς είναι δροσερά και ελαφριά.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ // YALANZI EKMEK KADAIF

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
743 users have voted.
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ // HALVA ESTIVΑ ALLA TAHINA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
874 users have voted.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΟ λεγόμενος "καλοκαιρινός χαλβάς" (Tahinli Yaz Helvası) είναι ένα σπιτικό γλυκάκι, από τα αγαπημένα των νοικοκυρών στην Τουρκία. Θεωρείται, και είναι, ένα εύκολο γλυκό, τα υλικά του υπάρχουν συνήθως στο σπίτι και μοιάζει πολύ με τον χαλβά που φτιάχνουν με αλεύρι αντί για σιμιγδάλι.

ΚΕΜΠΑΠ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ // KEBAB IN TEGLIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
988 users have voted.
ΚΕΜΠΑΠ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΕνα από τα παραδοσιακά πιάτα της Αντιόχειας (σήμερα Antakya, στα τουρκικά) είναι και το λεγόμενο κεμπάπ ταψιού (sini ή tepsi  kebabı).Το κεμπάπ ταψιού είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι, που μοιάζει με μεγάλο μπιφτέκι και ψήνεται στον φούρνο, μέσα σε ταψί, εξ' ου και η ονομασία του.

ΣΑΜΑΛΙ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // QUANTI MODI DI ... FARE NATALE con PASTA FREDDA CON VERDURE, ARROSTO DI CAPRETTO e SAMALI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1047 users have voted.
ΣΑΜΑΛΙκαι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙμε τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΗ αρχιμαγείρισα της ομάδας των ιταλόφωνων food bloggers Quanti Modi di Fare e Rifare, στην οποία συμμετέχω κι εγώ τα τελευταία 3 χρόνια, είχε την ιδέα να μας προτείνει να παρουσιάσουμε μερικά πιάτα τα οποία δεν θα θέλαμε να λείπουν από το χριστουγεννιάτικο μας τραπέζι.

ΊΤΣ ΠΙΛΑΦΙ (İÇ PILAV) ♦♦ RISO PILAV ALLE FRATTAGLIE (İÇ PILAV)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
919 users have voted.
ΊΤΣ ΠΙΛΑΦΙ (İÇ PILAV)Καθώς σε λιγότερο από 1 μήνα θα γιορτάσουμε το Πάσχα, αποφάσισα καθ' όλη την διάρκεια του Απρίλη, να ανεβάζω συνταγές που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν και στο πασχαλινό τραπέζι. Και επειδή το αρνάκι/κατσικάκι είναι το παραδοσιακό υλικό στο πασχαλιάτικο τραπέζι, οι περισσότερες από τις συνταγές θα επικεντρώνονται σε αυτό...Θα ξεκινήσω με το ίτς πιλάφι.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut