Jump to Navigation

Λεμονάτο ψητό κατσαρόλας

up
595 users have voted.
Μοσχαράκι λεμονάτοψητό κατσαρόλας- η συνταγή της μαμάς μου - photosερασι τέχνηςΧρειαζόμαστε :μοσχαράκι κομμένο σε μερίδεςμερικά καρότα1 ξερό κρεμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 ματσάκι φρέσκο σέλινολίγο κρασί μιά φρέσκια ντοματούλα (προαιρετικά)λίγο ελαιόλαδοαλατοπίπεροφρέσκο χυμό λεμονιού Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι.
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κώκ παλαιάς μόδας και υπέροχο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
717 users have voted.
Το υπέροχο κώκ των παιδικών μας χρόνων !το έφτιαξε η αδερφή μουphotosερασι τέχνηςγλυκίσματα παλαιάς κοπής !Όταν είμαστε εμείς παιδιά - την πάλαι ποτέ δεκαετία του '60 - στον τόπο μας δεν υπήρχε  η υπεραφθονία των γλυκισμάτων, που υπάρχει σήμερα... Τίποτα τότε ακόμα δεν ήταν στην Ελληνική κοινωνία ... υπεράφθονο, όπως επίσης και τίποτα δεν ήταν τότε αυτονόητο! Υπήρχαν βέβαια γλυκά !

Το αληθινό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
431 users have voted.
Η παλαιά συνταγή του Σοφρίτο, της πόλης της Κέρκυρας!photosερασι τέχνηςευχαριστώ την φίλη μου Depy, που μας εμπιστεύθηκε την παλαιά συνταγή της γιαγιάς της,της Barbara' Att...η συνταγή που δίνουμε εδώ, είναι η κλασική συνταγή του Κερκυραϊκού Soffritto !το φαγητό είναι Ενετικής επιρροής (ή προέλευσης) και η ονομασία "soffritto" προέρχεται από το ρήμα "soffriggere"τηγανίζουμε ελαφρά φέτες μοσχάρι σε

Πουτίγκα εορταστική !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
2077 users have voted.
Παλαιά συνταγή Ωραίας Πουτίγκας !photosερασι τέχνηςΕδώ δεν πρόκειται γιά ένα Ελληνικό έδεσμα. Η πουτίγκα παραδοσιακά δεν ανήκει στην δική μας γαστρονομική κληρονομιά.Εγγλέζα,  Αυστραλιανή ή Αμερικανίδα, ίσως τροφή του Μεσαίωνα, που εξελίχθηκε μες στα χρόνια σε ωραίο γλύκισμα, έτσι κι αλλιώς είναι σπουδαία...

αρνί στα κλήματα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
467 users have voted.
το αρνάκι ψημένο στα κλήματα, μοιάζει στο σουβλιστό !photosερασι τέχνηςΤον χειμώνα μαζεύω κληματόβεργες.Φτιάχνω μ' αυτές ένα δεμάτι και τις αφίνω έξω, στο μπαλκόνι, γιά όταν τις χρειαστώ...Τι άλλο πιά, να μας δώσει το ευλογημένο φυτό, το υπέροχο Ελληνικό αμπελάκι ;Το περίφημο κρασί του, τον μούστο, το πετιμέζι, τα αμπελόφυλλα, ως και το σώμα του - τις κληματόβεργες !Το αρνάκι ψημένο στα κλήματα, δ

παστέλι το παραδοσιακόν !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
275 users have voted.
Σησαμούς - ούντος :πλακούς εκ μέλιτος και σησάμου κατεσκευασμένουphotosερασι τέχνηςΣήσαμον : ο καρπός της σησάμης, σησάμιον, κατά πρώτον παρ' Ηροδότω.Ο Ησύχιος έχει "Σησάμη, σησαμίς και πλακούς εκ σησάμης"Ο δε Φώτιος "...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut