Jump to Navigation

Λαγάνα στο μίξερ... γρήγορη και επιτυχημένη

up
161 users have voted.
Καλησπέρα σας! Μια ακόμα χρονιά κατέφθασαν τα κούλουμα και οι λαγάνες. Πρέπει να το παραδεχθώ! Με τις λαγάνες έχω ένα κόλλημα! Πρέπει να το ομολογήσω... όσες συνταγές κι αν έχω ψάχνω κι άλλες!!! "Αυτό αγγίζει τα όρια της διαστροφής" μου είπε αγαπημένο πρόσωπο εντελώς καλοπροαίρετα και γελώντας. "Φούρναρης της Καθαράς Δευτέρας θα γίνεις;;" συνέχισε! " Όχι καλέ" του απάντησα "αλλά να... οι λαγάνες πέρα από το αγαπημένο άζυμο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας γίνονται και τέλεια σάντουιτς με το ψωμάκι να ανοίγει σαν ...τσεπούλα για να χωρέσεις μέσα του ό,τι λιχουδιά έχεις κατά νου, αλμυρή ή γλυκιά!
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Καθαρά Δευτέρα 2023 και προτάσεις για το Σαρακοστιανό τραπέζι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
41 users have voted.
Η Καθαρά Δευτέρα είναι πια σε απόσταση αναπνοής. Αν θέλεις να βρείς συνταγές με σίγουρη επιτυχία αλλά με απλά υλικά που τα έχουμε όλοι στο σπίτι για το Σαρακοστιανό παραδοσιακό τραπέζι δεν έχεις παρά να ψάξεις τις συνταγές που σου προτείνω και να επιλέξεις κάποιες από αυτές.Εξάλλου, η μέρα χρειάζεται μερικά απλά νηστίσιμα αλλά πεντανόστιμα πιάτα, καλή παρέα και, κυρίως, καλή διάθεση!

Καθαρά Δευτέρα 2020 και νηστίσιμες προτάσεις

(tantekiki.blogspot.gr)
up
113 users have voted.
Πηγή φωτογραφίας: InternetΚαλημέρα... όσο καλή μπορεί να είναι μια μέρα μουντή που, μου φαίνεται ότι, ταιριάζει με το όλο κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας. Ένα κλίμα ταραγμένο για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τους "πρόσφυγες-μετανάστες" στα νησιά μας, τις προκλήσεις των γειτόνων αλλά και την απειλή του νέου κορονοϊού που απειλεί την δημόσια υγεία εδώ και λίγες μέρες.

Φάβα Σαντορινιά, η θεά των οσπρίων

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
32 users have voted.
 Λατρεμένο έδεσμα η φάβα, υποτιμημένο αν δεν έχεις δοκιμάσει, χάνεις για να ξέρεις!   Είτε παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τα συναφή, είτε σκέτη μέσα στην απλότητά της, θα έλεγα ότι κονταροχτυπιέται με την ταραμοσαλάτα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα  θα τολμήσω να πω ότι η ταραμοσαλάτα γευστικά για μένα χάνει μπροστά στη φάβα! Πεθαίνω για

Η λαγάνα της τελευταίας στιγμής

(tantekiki.blogspot.gr)
up
181 users have voted.
Με την ονομασία "Κούλουμα" χαρακτηρίζεται η υπαίθρια γιορτή της "Καθαράς Δευτέρας" που σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής ή Τεσσαρακοστής δηλαδή της νηστείας που καταλήγει στον εορτασμό του Πάσχα.Η ετυμολογία είναι άγνωστη αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την λατινική λέξη "cumulus" που σημαίνει "αφθονία" υποδηλώνοντας έτσι το πολύ φαγοπότι και τους χορούς της τελευταίας μέρας της Α

Καλά Χριστούγεννα!!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
255 users have voted.
Καλή σας μέρα!! Η έλλειψη χρόνου, κάποιες ιώσεις αλλά και η ελαφρώς πεσμένη διάθεση με κράτησαν μακριά από την μπλογκοπαρέα μας αυτές τις μέρες.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut