Jump to Navigation

λέμον πάϊ με μαρέγκα

up
367 users have voted.

λέμον πάϊ με μαρέγκαphotos ερασι τέχνηςτο lemon pie είναι μιά κλασσική συνταγή γλυκού με λεμόνι.όταν είμαστε παιδιά, στην Αθήνα υπήρχαν κάποια ζαχαροπλαστεία, που το έφτιαχναν σωστό ! η κρέμα, με ανάλαφρη γεύση και μυρωδιά λεμονιού και  απο πάνω κανονική μαρέγκα ψημένη.σήμερα lemon pie φτιάχνουν πολλά ζαχαροπλαστεία, αλλά σπάνια μπορείς να βρεις την αληθινή  γεύση... το lemon pie μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι κι οι συνταγές πιθανόν να έχουν μεταξύ τους μικρές παραλλαγές.θα χρειαστούμε :- γιά τη βάση : 1/2 φλυτζ. τσαγιού βιτάμ μαλακό1 φλυτζ.

Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

"Γιαουρτλού Κεμπάπ" με γρήγορη σάλτσα πιπεριάς

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1 user has voted.
Μια συνταγή του 19ου αιώνα με καταγωγή από την Προύσα της Τουρκίας που κι εδώ στην Ελλάδα την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ.

Κοτόπουλο Τεριγιάκι με noodles και λαχανικά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
29 users have voted.
Γενικά, δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός του Ασιατικού φαγητού που επιλέγω να το απολαμβάνω ελάχιστες φορές. Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, δοκίμασα noodles teriyaki και,  η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα! Teriyaki είναι μια τεχνική μαγειρέματος της Ιαπωνικής κουζίνας που το πουλερικό ή το ψάρι αλείφονται και ψήνονται με την γλυκιά και λιγότερο ή  περισσότερο πικάντικη σάλτσα τεριγιάκι.

Coquille de Noël (Το Κοχύλι των Χριστουγέννων)

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1200 users have voted.
Σήμερα, θα σας συστήσω το "Coquille de Noël" ή αλλιώς το Χριστουγεννιάτικο κοχύλι ένα από τα αγαπημένα γαλλικά ζυμώματα. Είναι μια γαλλική παραδοσιακή συνταγή της Βόρειας Γαλλίας και του Βελγίου για ένα χριστουγεννιάτικο ψωμάκι-τσουρεκάκι τύπου brioche. Ωστόσο, το όνομα και η συνταγή του διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που το φτιάχνουν.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και Σύγλινο Μάνης

(tantekiki.blogspot.gr)
up
943 users have voted.
Ήθελα νιόκι! Όχι οποιαδήποτε νιόκι αλλά νιόκι πατάτας... εκείνα τα μικρά, λαχταριστά νιόκι που όταν πρωτοπήγα στην Ιταλία τα πέρασα για φασόλια! Οποία αθωότης αλλά και ασχετοσύνη!!!! Εν μέρει λογικό, λόγω ηλικίας! Αλλά με το που το δάγκωσα ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα όχι φασόλι και μάλιστα με λευκή σάλτσα! Γιατί... λευκή σάλτσα είχε το πιάτο που είχα παραγγείλει.

Ουγγρικό γκούλας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1406 users have voted.
Καλημέρα από την κατάψυξη της Θεσσαλονίκης! Πέρασε καιρός από την τελευταία ανάρτηση που ήταν γλυκιά. Μεσολάβησαν οι διακοπές και όλες οι "κραιπάλες" και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι με το τέλος των διακοπών καλές θα ήταν κάποιες αναρτήσεις με πιάτα μειωμένων λιπαρών ΑΛΛΑ, αλλά ύστερα ήρθε η "Σοφία" και ανέτρεψε τα πάντα!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut