Jump to Navigation

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ♦♦ CALAMARI RIPIENI, IN SUGO PICCANTE

up
84 users have voted.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ, ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣΝοστιμα καλαμαρια, γεμισμενα με ενα πλουσιο ρυζακι και περιτριγυρισμενα απο μια πικαντικη σαλτσουλα ντοματας. Εγω τα μαγειρεψα στον φουρνο, αλλα μπορουν να γινουν και στην κατσαρολα.Τα καλαμαρια που χρησιμοποιησα ηταν μεγαλουτσικα (μηκος περιπου 20εκ)  και ηταν απο αυτα που ψαρευει ο ψαρας μου ♥♥! Συνηθως δεν τα μαγειρευω φρεσκα, αλλα τα καθαριζω και τα βαζω στην καταψυξη για 10-15 μερες, ωστε να σιτεψουν και να μην ειναι σκληρα οταν βρασουν.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

TAIEDDHRA : ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ! ♦♦ TAIEDDHRA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
304 users have voted.
TAIEDDHRA : ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ PUGLIA Taieddhra (ταϊέντρα), taieddra, tjedd αλλά και tiella Barese. Δεν είναι σίγουρα απο τις πολύ γωνστές στο εξωτερικό ιταλικές συνταγές και πολύ πιθανόν να μην την έχετε ακούσει καν. Πρόκειται όμως για ενα απίστευτα απλό αλλά και απίστευτα νόστιμο πιάτο, που προέχεται απο την παραδοσιακή φτωχική κουζίνα της Απουλίας (Puglia).

ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ♦♦ SALMONE GRIGLIATO, ALLA VINAIGRETTE DI ARANCIA E LIME E CONTORNO PUREA DI PATATE DOLCI E SPINACI SALTATI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
244 users have voted.
ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΛΑΪΜ, ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ Τρίτο και τελευταίο πιάτο, πρόταση του laboratorio για τον διαγωνισμό living well των TGI Friday's ενα κυρίως : φέτα ψητού σολομού με σώς απο πορτοκάλι και λαϊμ και συνοδευτικά πουρές γλυκοπατάτας με goji berries και σωταρισμένο σπανάκι με κουκουνάρι, σταφίδες και cranberries.

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ♦♦ SARDINE "MARITATE"

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
210 users have voted.
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ Ο Δ. τις σαρδέλες ουτε να τις δεί ούτε να τις μυρίσει! Μια μέρα έφερε στο σπίτι μια ολόκληρη κάσα σαρδέλες - για τι άλλο? για δόλωμα στα ψαρέματα του! - οι οποίες ήταν φρεσκότατες. Ετσι του "έκλεψα" μερικές και είπα να τις ... παντρέψω για να φτιάξω ενα μεζεδάκι για ουζάκι. Ε, αυτό ήτανε! Οι σαρδέλες, μόλις παντρεύτηκαν με τον μαϊντανό και το σκόρδο ...

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙΑ ♦♦ POLIPO AI PISELLI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
399 users have voted.
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙΑ Μάλλον ασυνήθιστος συνδυασμός για την Ελληνική κουζινα. Η έμπνευση ήρθε παλι απο την Ιταλική κουζίνα και αφού δοκιμάσαμε τις πολύ πετυχημένες σουπιές με μπιζελια. Είναι μια γευστική έκπληξη και αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε, ιδίως αυτήν την εποχή που μπορείτε να βρείτε και φρέσκο αρακά!

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΛΙΒΟΡΝΕΖΕ ♦♦ BACCALA ALLA LIVORNESE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
267 users have voted.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΛΙΒΟΡΝΕΖΕ Ακομη μια παραδοσιακη ιταλικη συνταγη με μπακαλιαρο, που αυτη τη φορα μας ερχεται απο το Λιβορνο (ακτες της Τοσκανης). Και καθως εχουμε να κανουμε με ενα πιατο μαγειρεμενο "αλλα λιβορνεζε" δεν θα μπορουσε να απουσιαζει απο αυτο η σαλτσα ντοματας!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut