Jump to Navigation

Η Χορτόπιτα της γιαγιάς. Παραδοσιακή και απολαυστική

up
36 users have voted.
Από μικρή θυμάμαι την μητέρα μου, γριούλα τώρα, να φτιάχνει πολύ συχνά χορτόπιτα. Στον κήπο της είχε τα πάντα. Καυκαλήθρες, μυρώνια, σπανάκια, λάπατα, παπαρούνες, σέσκλα, κρεμμυδάκια, μάραθο και όλα τα χρειαζούμενα. Η πίτα μοσχοβόλαγε μέχρι τη μεγάλη αυλή. Όταν εγκατασταθήκαμε λίγο αργότερα στην Πάτρα και ήθελε να φτιάξει την πίτα της, πήγαινε στη Λαϊκή αγορά του Σαββάτου και ψώνιζε τα χορταρικά της. Έτσι ποτέ δεν μας έλειψε η χορτόπιτα από τα χεράκια της. Εγώ θα σας γράψω την χορτόπιτα με σπανάκι, γιατί δεν αρέσει στα παιδιά μου με όλα τα χόρτα της γιαγιάς.
Διάβασε τη συνταγή στο syntagesmamas.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Καλαμαράκια με κοκκινιστά με ρύζι και μπαχαρικά

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
171 users have voted.
Καλαμαράκια ψιλοκομμένα με μπαχαρικά για να μοσχοβολά το σπίτι και να γευθείτε αρώματα!!!Τα καλαμαράκια θέλουν μυρωδιές και να είναι μαλακά!!! Είναι μια δική μου συνταγή τόσο γευστική που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!!Τα Υλκά μας:4 μερίδες500 γρ.

Μελιτζάνες με ρύζι στην κατσαρόλα

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
168 users have voted.
Μελιτζάνες με ρύζι, ένας γλυκός συνδυασμός!!!Η ιδέα μου ήρθε όταν δεν είχα χρόνο να φτιάξω τα γεμιστά που είχα προγραμματίσει κι επιπλέον δεν θέλω να τηγανίζω τις μελιτζάνες, γιατί προσθέτουν πολλές θερμίδες, λόγο ότι απορροφούν πολύ λάδι. Σκέφτηκα λοιπόν τα ίδια υλικά να τα μαγειρέψω στην κατσαρόλα για εξοικονόμηση χρόνου. Το αποτέλεσμα; Φανταστικό. Η γεύση καλύτερη κι από τα γεμιστά.

Κολοκύθια στρόγγυλα γεμιστά αυγολέμονο

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
225 users have voted.
Τα κολοκύθια γεμιστά γίνονται με τα ίδια υλικά που κάνουμε τα γεμιστά στο φούρνο με τη διαφορά ότι τα μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα και τα αυγοκόβουμε!!! Ένα απολαυστικό φαγητάκι!Τα Υλικά μας:Για 3 μερίδες3 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά και τρυφερά6 κουταλιές σ.

Οι Γίγαντες της Χρύσας

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
257 users have voted.
Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:Τη δική της συνταγή για Γίγαντες ψητούς στο φούρνο.           Όπως σας έχω αναφέρει στο άρθρο μου στην εισαγωγή, η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα πόσο γευστικά βγαίνουν τα φαγητά μου όταν τους προσθέτω το χυμό από δυο πορτοκάλια. Συνήθιζα να βάζω που και που στα κρέατα και ιδίως στο χοιρινό και στο κοτόπουλο.

Γίγαντες ογκραντεν. Σκέτη απόλαυση!!!!

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
695 users have voted.
Η μαμά Χρύσα προτείνει: Γίγαντες Ογκραντεν        Οι γίγαντες είναι τα καλύτερα φασόλια όλων των κατηγοριών. Ο καρπός είναι μεγάλος σε σχήμα κουκιών και θα πρέπει να είναι φρέσκοι, λευκοί και καθαροί.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut