Jump to Navigation

Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα με ένα ξεχωριστό χωριάτικο φύλλο

up
254 users have voted.
Καλή σας μέρα και καλή σας εβδομάδα! Μια γλυκιά πίτα για σήμερα... μια κολοκυθόπιτα στριφτή.  Η κολοκύθα είναι στην εποχή της... στα καλύτερα της δηλαδή... κι εγώ, δηλωμένη φανατική οπαδός της... δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πέρα από το να απολαμβάνω τα καλούδια που μας χαρίζει. Κάθε φορά που βλέπω τις κολοκύθες σκέφτομαι ότι έφτασε το φθινόπωρο κι αν δεν έφτασε... είναι κάπου εδώ κοντά... έτοιμο να ...σκάσει μύτη! Μου αρέσει! Μου αρέσει η εναλλαγή εποχών, με κρατάει σε εγρήγορση... μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι θα μπορούσε όλο τον χρόνο να υπάρχει μια εποχή... συνέχεια η ίδια!!! 
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Γλυκά, τυρογιαλάκια στο πι και φί!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
448 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Χρόνια τώρα στο βιβλίο συνταγών της γιαγιάς μου που καταγόταν από την Ήπειρο υπήρχε παραμελημένη τούτη η συνταγή. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο η συνταγή πέρασε στα αζήτητα! Τί κρίμα!! Δεν της άξιζε τέτοια τύχη!!

Μια τάρτα ...αμαρτία!!!!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
788 users have voted.
Ποτέ δεν είχα πραγματικές αντιστάσεις! Πάντα ήμουν επιρρεπής κι έτοιμη να υποκύψω! Κι ας με ήθελε ο μπαμπάς δυνατή, ακόμα και σ' αυτό! Ήμουν δυνατή σε πολλά αλλά όχι σ' αυτό! Εξάλλου ποιός είναι δυνατός σε όλα; Και ποιόν οι γονείς του δεν τον θέλουν ...δυνατό; Εντάξει...

Galette με μοτσαρέλα, αχλάδια και μέλι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
839 users have voted.
Καλημέρα!! Μια καλημέρα βροχερή και μουντή από το Λονδίνο που μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη ή από τη Θεσσαλονίκη που ταξίδεψε στο Λονδίνο! Όοοοχχιιιιι!! Δεν γκρινιάζω!!! Μου αρέσει ο καιρός έτσι... αν και μερικές στιγμές νιώθω σαν την Πέπα το γουρουνάκι... ξέρετε... εκείνο που βουτούσε στις λασπολακούβες!!! Πας να περάσεις το δρόμο και σπλάαατςςς!!!

Υγρή ανανόπιτα...η ελαφριά λιχουδιά και η παρέα!

(tantekiki.blogspot.gr)
up
595 users have voted.
Καλή σας μέρα!!! Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τη ξενοιασιά (που εμείς την χάσαμε φέτος), τα μπάνια αλλά και την παρέα, τα καλαμπούρια, τα γέλια, τα ανάλαφρα σχόλια!  Το καλοκαίρι το θέλει το χάσιμο χρόνου... έτσι για να πεις ότι αφέθηκες, χαλάρωσες, γέμισες τις μπαταρίες σου! 'Εχω περάσει απίστευτα όμορφες στιγμές με παρέα και μάλιστα... με το απόλυτα ...τίποτε!!

Υγρή ανανόπιτα... ελαφριά κατακίτρινη λιχουδιά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
517 users have voted.
Φωτο: 9-8-15Ιδανική για να συνοδεύσουμε παγωτό βανίλια ή καρύδα.ΥΛΙΚΑ για μια ταρτιέρα 24-26 εκ.160 γρ. πολτοποιημένο ανανά200 γρ. ζάχαρη4 αυγά μεγάλου μεγέθους (L)80 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο + 2 κ.σ. για την επιφάνεια (πριν το ψήσιμο)140 γρ. καλαμποκάλευρο*1/3 κ.γλ. σόδα φαγητού (σκόνη)320 ml γάλα με λίγα λιπαρά1/2 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)2 κ.σ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut