Jump to Navigation

Γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά

up
347 users have voted.
Ποιος δεν αγαπάει το γαλακτομπούρεκο;Το αγαπητό σε όλες τις ηλικίες γλυκό ταψιού μπορεί να φτιαχτεί από όλους χωρίς φόβο, χωρίς περιπλοκότητα, με ελαφριά υλικά και πολύ γαλατένια γεύση! Βανίλια, πορτοκάλι και λεμόνι εμπλουτίζουν την ελαφριά και αφράτη κρέμα ενώ τραγανά σιροπιασμένα φύλλα την αγκαλιάζουν με θαλπωρή! Στα υπέρ του ή απουσία αυγών καθώς-προσωπικά δε μου αρέσει να μπλέκεται ή μυρωδιά τους στην κρέμα...
Διάβασε τη συνταγή στο lixoudiesmarifanis.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
34 users have voted.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΌταν το γιαούρτι συνυπάρχει με το πορτοκάλι και τη σοκολάτα, ο συνδυασμός που προκύπτει είναι αναπάντεχα πετυχημένος! Γιαουρτόπιτα με γεύση πορτοκαλιού και επικάλυψη σοκολάτας για κάθε σας κέρασμα!!!Υλικά (για ένα μεσαίο πυρέξ):3 μεσαία αυγά100γρ. μαργαρίνη λιωμένη και χλιαρή50ml ηλιέλαιο150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική350γρ.

Καρύδα σιροπιαστή

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
157 users have voted.
Καρύδα σιροπιαστή "Καρύδα" : Το γλυκό που θυμάμαι να φτιάχνει τακτικά η μαμά μου όταν περιμέναμε επισκέπτες στο σπίτι μας για καφέ.. Ένα γλυκό κλασικό, ένα "επίσημο"  κέικ αφράτο και ζουμερό για κάθε περίσταση. Η συνταγή που ακολουθεί δεν είναι της μαμάς μου αλλά δική μου μετά από πολλές δοκιμές.

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
546 users have voted.
Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλοΗ αγαπημένη μου πορτοκαλόπιτα δεν έχει φύλλο! Γίνεται με απλό χυλό και μένει αφράτη με όλα τις τα αρώματα.. Η αγαπημένη μου πορτοκαλόπιτα δεν έχει γιαούρτι, αυγό, γάλα γιατί απλά είναι νηστίσιμη! Η αγαπημένη μου πορτοκαλόπιτα είναι δημιούργημα δικό μου και "παιδί" των πρώτων μου πειραμάτων στην κουζίνα.

Σάμαλι με μαστίχα νηστίσιμο

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
222 users have voted.
Σάμαλι με μαστίχα νηστίσιμοΕάν από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά είναι το σάμαλι.

Ραβανί πανεύκολο της Μαριφάνης

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
166 users have voted.
Ραβανί πανεύκολο της ΜαριφάνηςΗ συνταγή που θα σας δώσω σήμερα είναι για ένα γλυκό που αγαπάνε όλοι, το ραβανί.Κάθε ελληνική νοικοκυρά έχει μια δική της συνταγή στα κιτάπια της που διαμορφώνεται ανάλογα με τις παραδόσεις του τόπου που μεγάλωσε.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut