Jump to Navigation

Αυθεντικό Παραδοσιακό Καζάν Ντιπί με βουβαλίσιο γάλα

up
46 users have voted.
  Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο Σουλτάνος ζήτησε από των υπηρέτη του Ιμάμης, να του φτιάξει ένα γλυκό. Για κακή του τύχη έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε ¨Καζάν Ντιπί¨ δηλαδή ο πάτος του καζανιού. Έτσι έσωσε των αποκεφαλισμό ο Ιμάμης και ως σήμερα συνεχίζετε η παράδοση αυτού του γλυκού.Πίσω λοιπόν να ξεκινήσουμε τη Συνταγή μας   Υλικά:1) 3 λίτρα Βουβαλινό Φρέσκο γάλα πλήρες ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨2) 1 κουταλιά σούπας Βούτυρο Βουβαλινό  ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨3) 600γρ. Ζάχαρη4) 300γρ.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μιλφέιγ πανεύκολο, πεντανόστιμο με σπιτική Βελούδινη κρέμα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
25 users have voted.
Ένα Ονειρικό Μιλφέιγ πανεύκολο, πεντανόστιμο με σπιτική Βελούδινη κρέμα Ζαχαροπλαστικής!!

Kρέμα με πίτουρο βρώμης και χουρμάδες

(ioccalice.blogspot.com)
up
131 users have voted, including you.
 Πλούσια υγιεινή κρέμα με απίστευτη γεύση και άκρως υγιεινή για όλες τις ώρες.Υλικά---------4 κουταλιές σούπας πίτουρο βρώμης1/2 lt γάλα2 πολύ μεγάλους χουρμάδες ή 4 μέτριους5 μισά καρύδια1/2 μεγάλο αβοκάντοκανέλα για το σερβίρισμαΕκτέλεση------------Κόβουμε κομματάκια τα καρύδια ,τους χουρμάδες και το αβοκάντο  σ'ένα μπολάκι.Βάζουμε το γάλα σ'ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το πίτουρο της βρώμης .

Καταπληκτική συνταγή για γαλατόπιτα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
316 users have voted.
Σήμερα  έφτιαξα μια καταπληκτική συνταγή για γαλατόπιτα της κυρίας Αθανασίας είναι η καλύτερη συνταγή για γαλατόπιτα που έχω φάει ποτέ!!!   Υλικά-5 φύλλα χωριάτικα-170gr αλεύρι μαλακό-250gr ζάχαρη-60gr άνθος αραβοσίτου βανίλια-3 μεσαία αυγά-200gr βούτυρο-2lt γάλα φρέσκο-κανέλα τριμμένη και ζάχαρη Η εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=XABaAWlFnFk 

Κιουνεφέ !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
361 users have voted.
Κιουνεφέ !!!Το κιουνεφέ είναι ένα Ανατολίτικο πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό !!!  Για το σιρόπι100 γρ ζάχαρη80 ml νερό1 κουτ. γλυκού Χυμό λεμονιού1 μικρή φλούδα λεμονιούΜια τσιμπιά άρωμα βανίλιαςΓια το γλυκό150 γρ κανταΐφι70 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμένο200 γρ τυρί dil peyniri ή μαλάκα Κρήτηςφιστίκια Αιγίνης προαιρετικόΓια το σιρόπιΣε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της βανίλιας.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut