Jump to Navigation

Αγκινάρες α λα πολίτα και α λα γιαγιάς

up
42 users have voted.
Α...α...α....αγκινάρα με τα αγκάθια αγκινάρα με τα αγκάθια και με τα λουλούδια τ άσπρα μη παραμυρίζεις τόσο και με κάνεις και νυχτώσω.... Συγχωρέστε με που μου ήρθε στο νου το δημοτικό άσμα, αλλά ....... είμαι από χωριό και το άκουγα μικρή. Για να την κάνει ο λαός τραγούδι δεν σημαίνει ότι έχει την ομορφιά της και την αξία της; Χρονολογείται γύρω στα 6000 χρόνια και έλεγαν ότι τότε οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν αφροδισιακό φαγητό. Λέτε γι αυτό να έβγαλαν το τραγούδι οι παλαιότεροι Έλληνες;
Διάβασε τη συνταγή στο syntagesmamas.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Καλαμαράκια με κοκκινιστά με ρύζι και μπαχαρικά

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
171 users have voted.
Καλαμαράκια ψιλοκομμένα με μπαχαρικά για να μοσχοβολά το σπίτι και να γευθείτε αρώματα!!!Τα καλαμαράκια θέλουν μυρωδιές και να είναι μαλακά!!! Είναι μια δική μου συνταγή τόσο γευστική που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!!Τα Υλκά μας:4 μερίδες500 γρ.

Μελιτζάνες με ρύζι στην κατσαρόλα

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
169 users have voted.
Μελιτζάνες με ρύζι, ένας γλυκός συνδυασμός!!!Η ιδέα μου ήρθε όταν δεν είχα χρόνο να φτιάξω τα γεμιστά που είχα προγραμματίσει κι επιπλέον δεν θέλω να τηγανίζω τις μελιτζάνες, γιατί προσθέτουν πολλές θερμίδες, λόγο ότι απορροφούν πολύ λάδι. Σκέφτηκα λοιπόν τα ίδια υλικά να τα μαγειρέψω στην κατσαρόλα για εξοικονόμηση χρόνου. Το αποτέλεσμα; Φανταστικό. Η γεύση καλύτερη κι από τα γεμιστά.

Κολοκύθια στρόγγυλα γεμιστά αυγολέμονο

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
225 users have voted.
Τα κολοκύθια γεμιστά γίνονται με τα ίδια υλικά που κάνουμε τα γεμιστά στο φούρνο με τη διαφορά ότι τα μαγειρεύουμε στην κατσαρόλα και τα αυγοκόβουμε!!! Ένα απολαυστικό φαγητάκι!Τα Υλικά μας:Για 3 μερίδες3 κολοκύθια μεγάλα στρογγυλά και τρυφερά6 κουταλιές σ.

Οι Γίγαντες της Χρύσας

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
257 users have voted.
Η μαμά Χρύσα σας προτείνει:Τη δική της συνταγή για Γίγαντες ψητούς στο φούρνο.           Όπως σας έχω αναφέρει στο άρθρο μου στην εισαγωγή, η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψα πόσο γευστικά βγαίνουν τα φαγητά μου όταν τους προσθέτω το χυμό από δυο πορτοκάλια. Συνήθιζα να βάζω που και που στα κρέατα και ιδίως στο χοιρινό και στο κοτόπουλο.

Γίγαντες ογκραντεν. Σκέτη απόλαυση!!!!

(syntagesmamas.blogspot.gr)
up
699 users have voted.
Η μαμά Χρύσα προτείνει: Γίγαντες Ογκραντεν        Οι γίγαντες είναι τα καλύτερα φασόλια όλων των κατηγοριών. Ο καρπός είναι μεγάλος σε σχήμα κουκιών και θα πρέπει να είναι φρέσκοι, λευκοί και καθαροί.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut