Μια συνταγή του 19ου αιώνα με καταγωγή από την Προύσα της Τουρκίας που κι εδώ στην Ελλάδα την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ. Συνήθως τα συγκεκριμένα κεμπάπ γίνονται με μοσχαρίσιο και αρνίσιο χοντροκομμένο κιμά, μια καυτερή σάλτσα από ντομάτα και σερβίρονται με γιαούρτι.Στην συγκεκριμένη συνταγή εγώ έκανα τα κεμπάπ-σουτζουκάκια από κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό και τα συνόδευσα με μια πολύ ιδιαίτερη σάλτσα ντομάτας που εμπλουτίστηκε με πέστο πιπεριάς.