Για να παραμείνουν τα χόρτα μας καταπράσινα και λαχταριστά η διαδικασία είναι η παρακάτωΒάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα σε ποσότητα ανάλογα με τα χόρτα π.χ για ένα κιλό χόρτα μία κατσαρόλα με 3-4 δάχτυλα πιο πάνω από την μέσηΜόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και μόλις αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά,Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις δοκιμάσουμε και μας ικανοποιεί το βράσιμο με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε αμέσως Σημείωση Δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα ,σκουραίνουν ,και