Jump to Navigation

Βλήτα..{Πως παραμένουν τα χόρτα καταπράσινα οταν τα βράζουμε}

up
207 users have voted, including you.
 Για να παραμείνουν τα χόρτα μας  καταπράσινα και λαχταριστά η διαδικασία είναι η παρακάτωΒάζουμε νερό σε μεγάλη  κατσαρόλα σε ποσότητα ανάλογα με τα χόρτα π.χ  για ένα κιλό χόρτα μία  κατσαρόλα με 3-4  δάχτυλα πιο πάνω από την μέσηΜόλις αρχίσει το νερό να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και μόλις αρχίσει πάλι να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει καλά,Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις δοκιμάσουμε και μας ικανοποιεί το βράσιμο με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε  αμέσως Σημείωση Δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα ,σκουραίνουν ,και
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Λαχανοντολμάδες ,

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
192 users have voted.
  Υλικά500 γραμ.

Φασολάκια λαδερά κατεψυγμένα

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
365 users have voted.
 Υλικά  Μερίδες  31 πακέτο φασολάκια 500 γραμ.κατεψυγμένα4 ώριμες ντομάτες1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες1 σκελίδα σκόρδο1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ [αν τα θελετε πιο κόκκινα] αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδοΕκτέλεσηΒάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα δουλεύουμε λίγο με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.Προσθέτουμε και τα φασολάκια τα κατεψυγμένα αφού πρώτα τα ξ

Αρακάς και καρότα

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
203 users have voted.
ΥλικάΜερίδες 41 κιλό αρακά με καρότα κατεψυγμένο  [η σκέτο αρακά και προσθέτουμε 2 φρέσκα ψιλοκομμένα καρότα]4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια1 μικρό  κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο 4 κλωνιά άνηθο 4 κλωνιά μαιντανό 3 ντομάτες  ώριμες Αλάτι -πιπέρι6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδιΡίχνουμε τα κρεμμύδια ξερό και

Μπάμιες κατεψυγμένες

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
207 users have voted.
 ΥλικάΜερίδες 4 1 πακέτο μπάμιες 500 γραμ 5 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 2 φρέσκες ντομάτες λιωμένες  με το χέριαλάτι.πιπέρι.ζάχαρη 2 ποτήρια νερόελαιόλαδοΕκτέλεσηΤις φτιάχνω με τον δικό μου τρόπο και γίνονται πολύ πολύ ωραίες με ωραία δεμένη σαλτσούλα και πολύ γρήγορα χωρίς ιδιαίτε

Μελιτζάνες φούρνου

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
118 users have voted.
Μερίδες 3Υλικά5 μελιτζάνες2 κρεμμύδια4 σκελίδες σκόρδο1/2 πιπεριά πράσινη1/2 πιπεριά κόκκινηελαιόλαδομαιντανόάλάτι-πιπέρι-ζάχαρη1 κύβο κνορ μοσχάριφέτα3 ντομάτες ώριμεςΕκτέλεσηΠλένουμε σκουπίζουμε και χαρακώνουμε στην μέση τις μελιτζάνες στην μέση χωρίς να τις χωρίσουμε μέχρι κάτω  ,επίσης μ ένα πιρούνι τις τρυπάμε σε ορισμένα σημεία.Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψεκάζουμ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut