Jump to Navigation

LUMACONI ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ♦♦ LUMACONI AL RAGU, AL FORNO

up
70 users have voted.
LUMACONI ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟΤα lumaconi, είναι μια μορφή ζυμαρικών, κάτι ανάμεσα σε τεράστια κοχυλάκια και τσακισμένα κανελόνια! Lumaca στα ιταλικά ειναι το σαλιγκάρι (κανονικά ο γυμνοσάλιαγκας, αλλά και γενικά το σαλιγκάρι) και αυτο το ζυμαρικό αναπαριστά το καβούκι του! Είναι παραδοσιακή μορφή ζυμαρικών απο τις περιοχές Liguria και Campania. Δεν ειναι και πάρα πολύ διαδεδομένα στην Ελλαδα, αλλα αν ψάξετε λίγο θα τα βρείτε (εχω δει και στην λαϊκή!). Το σχήμα τους είναι ιδανικό για να αγκαλιάσει και να συγκρατήσει την σάλτσα που θα τα συνοδέψει.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΜΕΞΙΚΑΝΑ // SPAGHETTI CON FAHITAS DI POLLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
201 users have voted.
 ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΜΕΞΙΚΑΝΑΜια μακαρονάδα με γεύση από μεξικάνικη κουζίνα!

PINCINELLE, ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PINCINELLE CON ESUBERO DI PASTA MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1338 users have voted.
 PINCINELLEΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Σε περασμένες εποχές, όταν δεν υπήρχε αφθονία υλικών και όλα ήταν μετρημένα, οι νοικοκυρές επινοούσαν τρόπους για να αξιοποιήσουν ότι περίσσευε στην κουζίνα τους. Ακόμη και το ζυμαράκι που έμενε από την αρτοποίηση δεν πήγαινε ποτέ χαμένο γιατί τα μαγικά τους χέρια και η φαντασία τους το μετέτρεπε σε διάφορα νόστιμα εδέσματα!

ΤΙΜΠ'ΑΛΟ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑ // TIMBALLO DI DITALI ALLA SICILIANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
605 users have voted.
ΤΙΜΠ'ΑΛΟ ΑΛΑ ΣΙΤΣΙΛΙΑΝΑΔιανύουμε ήδη την Μεγάλη Εβδομάδα και σήμερα θα σας προτείνω ένα εντυπωσιακό πιάτο ζυμαρικών, ιδανικό για να παρουσιαστεί σε ένα μεγάλο, γιορτινό τραπέζι.  Τιμπάλο στα ιταλικά σημαίνει τύμπανο, και η ονομασία αυτή δόθηκε στα φαγητά που ψήνονται μέσα σε σκεύος σχήματος κόλουρου κώνου και φυσικά διατηρούν αυτό το σχήμα όταν παρουσιάζονται στο τραπέζι.

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // RAMEN CON PETTO DI POLLO E PEPERONI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
388 users have voted.
ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΕφτασε ήδη και η δεύτερη Κυριακή του Σεπτέμβρη και ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε ακόμη μία συνταγή από το εκλεκτό μενού των Quanti Modi di Fare e Rifare ... Αρώματα Άπω Ανατολής για σήμερα, αφού είναι η σειρά να δοκιμάσουμε ακόμη μια συνταγή από την ιαπωνική κουζίνα.

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // CONCHIGLIONI RIPIENI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
706 users have voted.
ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟConchiglioni, δηλαδή μεγάλα κοχύλια, ένα είδος ζυμαρικού μάλλον δυσεύρετο στην Ελλάδα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut