Το Μπουρδέτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Ζάκυνθο. Είναι ένα ελαφρύ, και πολύ γευστικότατο φαγητό. Έχω πολλά χρόνια να πάω στην όμορφη Ζάκυνθο, αλλά έχω καλές αναμνήσεις από τις γεύσεις της.
Τα υλικά μας:
1 κιλό μοσχάρι μαλακό σε κομμάτια μικρά (βλέπε: Τι κομμάτι Μοσχαρίσιου κρέατος να διαλέξουμε στο χασάπη)
1 κούπα λάδι
4 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
3 ώριμες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας: