Jump to Navigation

BRANDADA DE BACALAO : ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΒΑΚΑΛΑΟ ♦♦ BRANDADA DE BACALAO

up
297 users have voted.
BRANDADA DE BACALAO : ΑΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΒΑΚΑΛΑΟBrandada de bacalao ή bacallà: πείτε το άλειμμα, πείτε το σαλάτα, εμείς εδώ στα βόρεια μπορεί να το πούμε και "αλοιφή", είναι ένα γευστικότατο ορεκτικό που θα το συναντήσετε κυρίως στην Δυτική πλευρά της λεκάνης της Μεσογείου. Η ονομασία brandada (μπραντάδα) προέρχεται από την ισπανική γλώσσα, από την λέξη brandar, η οποία προκύπτει από την λατινική brandare, και σημαίνει αναμιγνύω αλλά και ταραουνάω. Η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στην Ισπανία, Καταλoνία, Βαλεαρίδες, από την άλλη πλευρά της Ιβηρικής Χερσονήσου στην Πορτογαλία και την Χώρα των Βάσκων.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ // PIZZETTE DI MELANZANE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
869 users have voted.
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣΠιτσάκια με μελιτζάνες! Ένα πεντανόστιμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό καλοκαιρινό ορεκτικό, που θα το λατρέψετε! Η ιδέα είναι βέβαια από την ιταλική κουζίνα και η συνταγή κυκλοφορεί ευρέως στον ίντερνετ, σε διάφορες παραλλαγές.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ // POLPETTE DI CARNE MACINATA E SALCICCIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
947 users have voted.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΖουμερά, υπέροχα κεφτεδάκια με άρωμα και γεύση από χωριάτικο λουκάνικο!Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!Δόση : περίπου 20 κεφτεδάκιαΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος,                1 λουκάνικο χωριάτικο φρέσκο (περίπου 300 gr),                1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι,                3 φέτες μπαγιάτικο

Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSI // INSALATA DI PATATE DI PELLEGRINO ARTUSI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
3363 users have voted.
Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ PELLEGRINO ARTUSIΟ Pellegrino Artusi (1820-1911), τον οποίο έχω αναφέρει αρκετές φορές σε αναρτήσεις μου, έμεινε στην ιστορία της ιταλικής γαστρονομίας, ως ο συγγραφέας του πιό γνωστού και πλήρους εγχειριδίου της ιταλικής κουζίνας. Σπούδασε φαρμακοποιός, σνεχίζοντας την οικγενειακή παράδοση, αλλά αγάπησε και την κλασσική ιταλική λογοτεχνία.

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ // INSALATA RUSSA AL TONNO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1646 users have voted.
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟΟταν είχα επιχειρήσει να φτιάξω γιά πρώτη φορά ρώσικη σαλάτα, είχα ψάξει σε ιταλικά σάϊτ και είχα δεί ότι οι ιταλοί προσθέτουν και διάφορα άλλα υλικά, που εμείς δεν τα συνηθίζουμε, όπως κοτόπουλο βρασμένο και τόνο. Ειδικά την ρωσική με τόνο, είχα σημειώσει να την φτιάξω, και να που επανέρχομαι.

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ NIGHT & DAY // INSALATA DI RISO NIGHT & DAY

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
3182 users have voted.
ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ NIGHT & DAYΟι ρυζοσαλάτες μάλλον δεν είναι και πολύ διαδεδομένες στα ελληνικά τραπέζια. Είναι όμως ένα ωραίο ορεκτικό ή συνδευτικό, ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τους ζεστούς μήνες, αφού κατά κανόνα σερβίρεται κρύα.Σήμερα θα σας προτείνω να δοκιμάσετε μία από τις πιό δημοφιλείς ρυζοσαλάτες του διδικτύου.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut