Jump to Navigation

Χορτόπιτα!

up
26 users have voted.
Μια παραδοσιακή συνταγή από τη ΜάνηΣυστατικά:    1/2 κιλό αλεύρι από καλαμπόκι    250 γραμμ. βούτυρο    250 γραμμ. τυρί χωριάτικο    1 κιλό χόρτα άγρια (βρούβες)    αλάτιΜέθοδος:Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Τα ζεματάμε και τ” αχνίζουμε με το βούτυρο. Τρίβουμε το τυρί και το ρίχνουμε στα χόρτα μαζί με το αλάτι. Αλείφουμε ένα ταψί μέτριο με βούτυρο, πασπαλίζουμε μια στρώση αλεύρι και το ραντίζουμε με νερό να μαλακώσει. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο δύο φορές ακόμη. Προσθέτουμε τα μισά από τα χόρτα και σκεπάζουμε με αλεύρι που ραντίζουμε με νερό εναλλάξ, δυο-τρεις φορές.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Τυροπιτάκια με γιαούρτι κι ελιές

(ioccalice.blogspot.com)
up
14 users have voted.
Μιά μαμαδίστικη συνταγή για όλες τις ώρεςΥλικά--------380 γραμμ.αλεύρι1 φακελλάκι μπέικιν πάουντερΛίγο αλάτι200 γραμμ. Βούτυρο ή μαργαρίνη200 γραμμ.

Σαμπούσα - Σαμούσα - Σαμόσα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
176 users have voted.
Σαμπούσα(k)   Sambossas Σαμούσα SamoussaΣαμόσα Samosasή και ...

Πίτα -Κιμαδόπιτα !!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
199 users have voted.
Υλικά Συνταγής    1 φύλλο κρούστας    500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος    3 κ.σ ελαιόλαδο    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα    1 ντομάτα κάπως σφιχτή κομμένη σε φέτες λεπτές     2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο    1 αυγό    2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό    200 γραμ. φέτα σε τρίμματα    150 γραμ.

πίτα κίτρινης κολοκύθας

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
256 users have voted.
πίτα με κίτρινη κολοκύθα και τυρίphotosερασι τέχνηςΓιά το φύλλο3 κούπες αλεύρι γιά φύλλολίγο ελαιόλαδολίγο ξύδιαλατάκινερό, όσο χρειαστείζυμώνουμε, ως να γίνει μιά ζύμη ελαστική, όχι σκληρήσχηματίζουμε μιά μπάλα και την αφίνουμε μέσα σε μία λεκανίτσα σκεπασμένη,ως να φτιάξουμε τη γέμισηΓιά τη γέμισηκίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη έως 1/2 κιλό 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 1 κομμάτι τριμμένη φέταλίγο τρι

Κολοκυθόπιτα γλυκιά !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
237 users have voted.
Υλικά2 1/2 κιλά κολοκύθα καθορισμένη2 1/2 κούπες ζάχαρη1 φακελάκι γαλέτα1 κούπα στραγάλια αφράτα1 ποτήρι νερό1 κουταλάκι γλυκού κανέλαΔυο πρέζες αλάτιΦΎΛΛΟ700 γραμμάρια αλεύρι ΜάναΝερό όσο πάρει1 κουταλάκι γλυκού αλάτι4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1 σφηνάκι ρακίΈχουμε κόψει την κολοκύθα σε φέτες και την βράζουμε με το νερό και το αλάτι μέχρι να πιει όλα τα υγρά...προσθέτουμε την ζάχαρη και αποσύρουμ


Main menu 2

1 | by Dr. Radut