Jump to Navigation

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΡΟΜΑΝΕΣΚΟ ♦♦ BROCCOLO ROMANESCO

up
152 users have voted.
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΡΟΜΑΝΕΣΚΟΣήμερα θα σας παρουσιάσω ακόμη ενα ασυνήθιστο λαχανικό, το οποίο για πρώτη φορά φέτος είδα να κυκλοφορεί στην αγορά. Είμαι σίγουρη οτι αν το δείτε κι εσείς, θα σας κινήσει την περιέργεια, γιατί πρώτα απ' όλα είναι πανέμορφο!!Το μπρόκολο ρομανέσκο (broccolo romanesco) ή λάχανο ρομανέσκο (cavolo romanesco), ανήκει και αυτό στην οικογένεια του λάχανου και η επιστημονική του ονομασία είναι Brassica oleracea var. italica.
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

TIAN DE LEGUMES A LA PROVENÇALE : ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ♦♦ TIAN DE LEGUMES A LA PROVENÇALE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
355 users have voted.
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ TIAN DE LEGUMES A LA PROVENÇALE Σήμερα θα μεταφερθούμε στην Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην Προβηγκία, για να γνωρίσουμε μια νόστιμη παραδοσιακή καλοκαιρινή συνταγή.Το τιάν (tian), είναι ενα σκεύος κεραμεικό, με σχήμα συνήθως τετράγωνο, παραλληλόγραμμο ή και στρογγυλό, και σχετικά ρηχό, σαν ταψάκι.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ♦♦ FIORI DI ZUCCA RIPIENI DI RICOTTA E BACON

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
320 users have voted.
ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΡΙΚΟΤΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Οι κολοκυθοανθοί είναι μια ξεχωριστή λιχουδιά και γίνονται πολύ νόστιμοι είτε τηγανητοί είτε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο. Προχθές βρήκα ολόφρεσκα μικρούλια κολοκυθάκια μαζί με τα λουλούδια τους στην λαϊκή και φυσικά δεν άντεξα στον πειρασμό!Λίγα λόγια για τους κολοκυθοανθούς. Κατά προτίμηση τους μαζεύετε απο το φυτό, όταν είναι ανοιχτοί.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΤΖΙΟΥΝΤΊΑ ♦♦ CARCIOFI ALLA GIUDIA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
320 users have voted.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΤΖΙΟΥΝΤΊΑΑκόμη μια ασυνήθιστη - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα - συνταγή με αγκινάρες. Οι αγκινάρες αλά τζιουντία (carciofi alla giudia) είναι στην ουσία ολόκληρες αγκινάρες τηγανητές. Πρόκειται για μια ακόμη συνταγή από την ρωμαιο-εβραϊκή κουζίνα, που μαζί με τις αγκινάρες αλά ρομάνα, είναι απο τις πιο διάσημες παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με αγκινάρες.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ♦♦ CARCIOFI ALLA ROMANA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
343 users have voted.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ Αν στην  Ελλάδα η κλασσική συνταγή για τις αγκινάρες είναι η "αγκινάρες αλά πολίτα", τότε στην Ιταλία είναι η "αγκινάρες αλά ρομάνα".

"ΣΟΥΦΛΕ" ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ ♦♦ TORTA DI CARCIOFI E RICOTTA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
208 users have voted.
"ΣΟΥΦΛΕ" ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ Η άνοιξη έκανε αισθητή την παρουσία της και τα πρώτα ανοιξιάτικα λαχανικά έκαναν και αυτά την εμφάνιση τους. Οι αγκινάρες είναι ενα λαχανικό που αγαπάω πολύ. Κάποτε είχαμε κι εμείς στον κήπο μας αγκινάρες και θυμάμαι τι μπελάς ήταν να τις καθαρίσουμε, αφού μέσα στα φύλλα τους συνήθως κρυβόντουσαν κάθε λογής έντομα και ζουζούνια...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut