Jump to Navigation

Κλαφούτι με κεράσια / Cherry Clafoutis !

up
399 users have voted.
 Η σημερινή ανάρτηση έχει πάρει πολλές αναβολές… Ανωτέρα βία που λένε, σημεία των καιρών και άλλα βαρύγδουπα αποφθέγματα που όμως δεν θα σας τα πω τώρα γιατί δεν τα θυμάμαι κιόλας. Μην νομίζετε με όλα αυτά ότι εγκεφαλικά κύτταρα είχαμε σώα, τα κάψαμε κι αυτά. Ή θέλω να ελπίζω πως μας έμεινε και κάτι να πορευτούμε. Το μόνο που αναγνωρίζω πάντως είναι το χιούμορ που βγαίνει στην επιφάνεια μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Αυτό ήταν μια όαση μέσα στη μαυρίλα.
Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Τάρτα μήλου με σταφίδες / Apple tart with raisins

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
769 users have voted.
Όταν είχα φτιάξει τάρτα παλιά (πολύ παλιά) για πρώτη φορά, είχα ακολουθήσει πιστά μια συνταγή. Δεν θυμάμαι πια και νομίζω πως ήταν βάση για γλυκιά τάρτα.Ξεκίνησα μια χαρά όλα τα υλικά στον πάγκο. Αφού άνοιξα την ζύμη την έβαλα στο σκεύος και ήταν από αυτές που τις ψήνεις πρώτα και μετά βάζεις τη γέμιση. Ωραία ως εδώ. Η συνταγή έλεγε: ΄΄ ...

Galette με ψημένα λαχανικά & φέτα / Galette with roasted vegetables & feta cheese !

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
214 users have voted.
Μετά από μέρες έλλειψης έμπνευσης ήρθα με μια απλή και νόστιμη τάρτα ή καλύτερα Galette, έτσι όπως ορίζονται οι επίπεδες στρογγυλές τάρτες σε ελεύθερη μορφή, χωρίς να είναι απόλυτα τέλειες σε σχήμα.Τώρα το καλοκαίρι – αλήθεια είναι καλοκαίρι ε? – τα λαχανικά είναι άφθονα. Οπότε τέτοιου είδους τάρτες είναι μια απλή κι εύκολη λύση για συνοδευτικό ή μεσημεριανό με μια σαλάτα.

Τάρτα με πράσο & απάκι Κρήτης / Tart with leek & Salted and smoked pork from Crete!

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
420 users have voted.
Αρχίζουμε με τα αποτελέσματα της κλήρωσης λοιπόν για το βιβλίο της Αθηνάς Πάνου ‘’Party’’ από τις εκδόσεις ΨυχογιόςEίχαμε 23 συμμετέχοντες, οι 3 ζήτησαν να εξαιρεθούν, οπότε έμειναν 20 συμμετοχές.Η κλήρωση έγινε με το Random.org (η τεχνολογία στην υπηρεσία μας). Βγήκε το νούμερο 9 και η τυχερή είναι η Λίλια από το ‘’Spoon Stories’’.

Τάρτα με ντοματίνια & ανθότυρο !

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
250 users have voted.
Μια ανοιξιάτικη τάρτα, με χρώμα και ελαφριά γεύση.Μόλις την είδα στο περιοδικό μου έκανε κλικ και μπήκε φυσικά ο φλούο σελιδοδείκτης για να ξέρουμε τι κάνουμε. Κι έχω βάλει πολλούς σελιδοδείκτες σ αυτό το περιοδικό.

Τάρτα μήλου με κρέμα γιαουρτιού !

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
277 users have voted.
Τα ψητά φρούτα μου αρέσουν. Ιδίως τα μήλα. Όπως και να τα κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ωραία.Γενικά τα φρούτα όταν ψήνονται  μεταμορφώνονται. Τώρα τελευταία έχω κάνει δυο συνταγές με μήλα: ψητά μήλα στο φούρνο και αυτήν εδώ την τάρτα. Απλή αλλά τόσο ωραία. Ταιριάζει στο χειμώνα και το κρύο.Κι εύκολη. Μην σας φοβίζει η ζύμη. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut