Jump to Navigation

Καλοκαιρινά ρεβίθια στη γάστρα !

up
70 users have voted.

Mέσα στον καύσωνα και την ζέστη (που ευτυχώς πέρασε) που είχε το φετινό καλοκαίρι, εμένα μου θυμήθηκαν ρεβίθια.Τα ρεβίθια είναι τα αγαπημένα μου από τα όσπρια. Τα τρώω ευχάριστα.. όλες τις ώρες και πιο συχνά από τα υπόλοιπα.Πιο μικρή (ή ακόμα και τώρα) έβαζα το απόγευμα σ ένα μπολακι ρεβίθια που είχαν μείνει από το μεσημέρι και τα έτρωγα σαν στραγάλια.Πιο παλιά είχα φάει ρεβίθια με ψιλοκομμένα μανιτάρια σε πήλινο ψημένα σε ξυλόφουρνο. Τα ωραιότερα ρεβίθια που είχα φάει ποτέ.

Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Ρεβίθια λεμονάτα με κριθαράκι / Chickpeas with orzo

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
254 users have voted.
Την κρατάω αυτή τη συνταγή αρκετό καιρό. Την είχα κάνει το καλοκαίρι και λέω άσε να κρυώσει ο καιρός λιγο να την ανεβάσω. Ασχετα αν εγώ την έκανα με καύσωνα. Αυτο το φαγητό είναι που λέμε ''φτουράει''. Επίσης, είναι και φαγητό που αν έχεις λίγα ρεβίθια που δεν βγάζουν μια κατσαρόλα για όλους, προσθέτεις κριθαράκι και γεμίζει η κατσαρόλα.

Νηστίσιμη σούπα με ρεβίθια

(sidagi.gr)
up
1210 users have voted.
Υλικά:  Για 2-4 άτομα50 γραμμάρια ρύζι½ κιλό ρεβύθια1 κοφτή κουταλιά της σούπας σόδα ή αλάτι½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 κιλό ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβουςαλάτι Ζεστή σούπα με ρεβίθια και ρύζι για όσους νηστεύουν και όχι μόνο Απαιτούμενος χρόνος: 

Ρεβίθια λεμονάτα

(sidagi.gr)
up
1179 users have voted.
Υλικά:  400 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένααλάτι- πιπέριελαιόλαδοχυμό λεμονιού Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς να μουλιάσουν με 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Απαιτούμενος χρόνος:  45 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: 

Ρεβίθια με ρύζι & σταφίδες / Chickpeas with rice and raisins

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
959 users have voted.
Είναι κι αυτές οι μέρες που κάνεις εύκολα και γρήγορα πράγματα γιατί δεν προλαβαίνεις, είναι κι αυτές οι μέρες που πέφτουν όλες οι δουλειές μαζεμένες, λες και δεν υπάρχουν άλλες να μοιραστούν. Οπότε όταν δεν υπάρχει χρόνος κάνεις εύκολα φαγητά που όμως είναι νόστιμα και υγιεινά.Το πιλάφι αυτό το βρήκα ως πιλάφι του γάμου.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut