Jump to Navigation

Κέικ ή Βασιλόπιτα με κάστανο και σοκολάτα

up
779 users have voted.
Την Τετάρτη είχαμε Θεοφάνεια! Ναι, ξέρω ότι το ξέρετε! Εκείνο που πολλοί, ίσως, δεν γνωρίζουν είναι ότι σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (π.χ. στην Γαλλία) τη μέρα αυτή κόβουν μιαν ακόμη βασιλόπιτα. Στη χώρα μας, η βασιλόπιτα αυτή λέγεται "Φωτίτσα" από τα Φώτα και είναι παραδοσιακά κάποιο γλυκό ψωμί που μετεξελείχθηκε σε κέικ. Η γιαγιά μου έκανε την παραδοσιακή βασιλόπιτα-τσουρέκι και για τα Θεοφάνεια. Πώς περιμέναμε, όλα τα εγγόνια, τη στιγμή που θα μαζευόμασταν γύρω από το τραπέζι για να πάρει ο παππούς το μαχαίρι και να την κόψει!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Τριφτή βασιλόπιτα Καππαδοκίας για το 2016

(tantekiki.blogspot.gr)
up
848 users have voted.
Καλησπέρα σας! Στην τελευταία ανάρτηση του 2015, την τιμητική της θα έχει μια βασιλόπιτα της οποίας τη συνταγή έψαχνα καιρό. Είχα βρεί κάποιες ... χωρίς να ξέρω το γιατί δεν με ...έπεισαν αν και μπορεί να ήταν τέλειες! Κι ύστερα... κάποια στιγμή ψάχνοντας έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη...

"Sweet November" cake

(tantekiki.blogspot.gr)
up
652 users have voted.
"Sweet November" βαπτίστηκε αυτό το κέικ με τη μισόυγρη υφή του σαν τα νοτισμένα από τη βροχή χώματα του Νοέμβρη. Ένα κέικ με σκούρο, γήινο και μουντό χρώμα που ξέρει να κρύβει την υπέροχη, φρουτένια και γήινη γεύση του!Τα μισόξερα φύλλα άρχισαν να γεμίζουν τις αυλές σε κάθε απόχρωση από την αχνή πράσινη μέχρι την κίτρινη και την κόκκινη.

To κέικ... "Άνευ"...

(tantekiki.blogspot.gr)
up
751 users have voted.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! :)Μετά από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο γκρίζα σύννεφα, μπουμπουνητά και πολλή μα πολλή βροχή ξημέρωσε η καινούρια εβδομάδα κι αυτή βροχερή, μουντή, με μια ελαφριά ψύχρα που μας θυμίζει ότι ο Οκτώβρης προχωρά αποφασιστικά! Όχι γκρινιάρα δεν είμαι ...από τη φύση μου αλλά η αλήθεια  είναι αυτή!

Εθιστικά cupcakes σοκολάτας με κρέμα τυριού και σιρόπι σφενδάμου

(tantekiki.blogspot.gr)
up
342 users have voted.
Καλημέρα σε όλους! Αναμφισβήτητα η σοκολάτα είναι η βασίλισσα! Μια βασίλισσα στην οποία υποκύπτουν οι περισσότεροι ασχέτως ηλικίας! Είναι, όμως, και η καλύτερη σύντροφος στις καλές και στις κακές στιγμές της ζωής μας...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut