Jump to Navigation

Εντράδες - φασολάκια με κρέας

up
205 users have voted.
Εντράδα ! Κρέας με φασολάκια photos ερασι τέχνης - storytelling -"θα φτιάξουμε μιάν εντράδα !" θυμάμαι τη γιαγιά μου να λέει.κι εγώ στο νου μου έφερνα τότε αυτόματα, ένα κρέας μαγειρεμένο ελαφρά στην κατσαρόλα, με φρέσκια ντοματούλα κι ολόφρεσκα, ελαφριά λαχανικά. είναι φανερό ότι ο όρος "εντράδα"  προέρχεται από τα λατινικά και δηλώνει την εισαγωγή."εισαγωγικό" δηλ. φαγητό...ο, κατά Παύλον Παλαιολόγον, "εκπολιτιστής του Ελληνικού ουρανίσκου", Νικόλαος Τσελεμεντές, περιγράφει τις εντράδες :"αυτός ο τρόπος παρασκευής είναι μάλλον γαλλικός, ....
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Το αληθινό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
434 users have voted.
Η παλαιά συνταγή του Σοφρίτο, της πόλης της Κέρκυρας!photosερασι τέχνηςευχαριστώ την φίλη μου Depy, που μας εμπιστεύθηκε την παλαιά συνταγή της γιαγιάς της,της Barbara' Att...η συνταγή που δίνουμε εδώ, είναι η κλασική συνταγή του Κερκυραϊκού Soffritto !το φαγητό είναι Ενετικής επιρροής (ή προέλευσης) και η ονομασία "soffritto" προέρχεται από το ρήμα "soffriggere"τηγανίζουμε ελαφρά φέτες μοσχάρι σε

συκώτι μοσχαρίσιο ψητό

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
221 users have voted.
αυτήν την πολύ καλή συνταγή γιά   ψητό μοσχαρίσιο συκώτιβρήκα εδώ : http://caruso.gr/telio-sykoti-psito/ακολούθησα την συνταγή με σχολαστική λεπτομέρεια, καθώς συστήνει ο γράφων. το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι όντως εξαιρετικό. πέρα από τα συνήθη...photosερασι τέχνηςΤο συκώτι, ως τροφή, είναι μάλλον μιά ιδιαίτερη περίπτωση.

Λεμονάτο ψητό κατσαρόλας

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
596 users have voted.
Μοσχαράκι λεμονάτοψητό κατσαρόλας- η συνταγή της μαμάς μου - photosερασι τέχνηςΧρειαζόμαστε :μοσχαράκι κομμένο σε μερίδεςμερικά καρότα1 ξερό κρεμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 ματσάκι φρέσκο σέλινολίγο κρασί μιά φρέσκια ντοματούλα (προαιρετικά)λίγο ελαιόλαδοαλατοπίπεροφρέσκο χυμό λεμονιού Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι.

γιουβαρλάκια σούπα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
231 users have voted.
γιουβαρλάκια σούπα - αυγολέμονοphotosερασι τέχνης γιουβαρλάκια γιά 6 -7 άτομαθα χρειαστούμε :1 κ.

Ossobuco της Λομβαρδίας με gremolata

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
851 users have voted.
Ossobuco του Μιλάνου-μεγάλο κλασικό της Ιταλικής κουζίνας!- photosερασι τέχνηςγιά να φτιάξουμε το ossobuco χρειαζόμαστε :- μοσχαρίσιο κότσι, με το κόκαλο (osso buco = κόκαλο τρυπημένο) - ξερό κρεμμύδι- καρότα - βούτυρο- κρασί- λίγο αλεύρι- ντομάτες γιά σάλτσα- αλατοπίπερο- ρίγανη - 1 φύλλο δάφνης γιά την gremolata:- ένα ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό- 1-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο- το ξύσμα από 1


Main menu 2

1 | by Dr. Radut