Jump to Navigation

Ανηθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο η ...Ελλάδα σε ένα πιάτο!

up
83 users have voted.
"Δοκίμαζε, δοκίμαζε, δοκίμαζε! Κάθε φορά που δοκιμάζεις, φτιάχνεις μια γευστική ανάμνηση. Με τον καιρό ξέρεις τί είναι το σωστό και τί είναι λάθος, τί πρέπει να αλλάξεις. Έτσι εξελίσσεται η γεύση σου." λέει σε μια συνέντευξή του, στον Γαστρονόμο της Κυριακής, ο Ιρανός σεφ Hamid Slimian. Πόσο δίκιο έχει!! Ακριβώς έτσι εξελίσσεται η γεύση, ακριβώς έτσι δημιουργείται η γευστική μας μνήμη, ακριβώς έτσι μαθαίνουμε τί μας αρέσει και τί όχι!Βέβαια, εμείς τί να πούμε; Ζούμε, και το έχω ξαναπεί, σε έναν ευλογημένο τόπο όπου όλα όσα παράγουμε είναι πιο αρωματικά, πιο νόστιμα, πιο υγιεινά.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Φλογέρες λαχανικών vegetarian

(tantekiki.blogspot.gr)
up
110 users have voted.
Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά σήμερα σου έχω πρόταση τέλεια για πικ νικ, βραδινό μπροστά στην τηλεόραση αλλά και για μεζεδάκι ή ορεκτικό σε κάποιο από τα ανοιξιάτικα παρεϊστικα σαββατόβραδα.

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές, σαγανάκι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
213 users have voted.
Καλοκαίρι και μελιτζάνες με σάλτσα για μένα πάνε χέρι χέρι... δεν συμφωνείς κι εσύ; Αυτή τη φορά όμως πήραν μαζί τους και λίγες πατάτες... έτσι, για ποικιλία! Κι επειδή είναι καλοκαίρι όλα τα πεντανόστιμα φαγητά με τα καλοκαιρινά προϊόντα που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας που τα μαγείρευαν και οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας και δίνουν νοστιμιά στη ζωή μας είναι και απαραίτητα.

Σαγανάκι τόνου με κάρυ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
89 users have voted.
Αγαπάς κι εσύ τον τόνο; Αν ναι, αυτή είναι η συνταγή σου. Σήμερα, θα σου δείξω ένα μεζέ της τελευταίας στιγμής, που θα τον αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά. Είναι ένας μεζές που συνοδεύεται από λίγο ψωμί και μια μπύρα ή ένα ούζο αλλά ωστόσο...

Σπετζοφάι, ο υπέροχος πηλιορείτικος μεζές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
119 users have voted.
Πήλιο γνωστό και ως το βουνό των Κενταύρων μια και εκεί κατοικούσαν οι Κένταυροι, που ήταν μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα, σύμφωνα με την μυθολογία. 'Ενα βουνό γεμάτο θρύλους, θησαυρούς της φύσης αλλά και της γεύσης. Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το υπέροχο αυτό μέρος δοκίμασα την παραδοσιακή φασολάδα τους, το σπετζοφάι και το εξαίσιο γαλοτύρι.

Χοιρινή τηγανιά με πράσο και ξερά φρούτα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
134 users have voted.
Η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αυθεντική τηγανιά αποτελείται από χοιρινό λαιμό (συνήθως), περιέχει πάντα και λίγο λίπος και στην παραδοσιακή της ή πιο σύγχρονη μορφή με την προσθήκη διαφόρων υλικών είναι ένας θεσπέσιος μεζές για κρασί.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut