Jump to Navigation

Cookies λεμονιού με lemon curd και κέρασμα

up
313 users have voted.

   Υπέροχα, αφράτα και μοσχοβολιστά cookies που μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα, να τα κάνετε διπλά ή γεμιστά με lemon curd. Οπως και να τα κάνετε, είναι η τέλεια συντροφιά για το καφεδάκι μας αν φυσικά επιζήσουν από κάτι παιδικά μαγικά χεράκια!    Τα υλικά βρίσκονται στο ντουλάπι μας πάντα οπότε ξεκινήστε : 1 φλ. βούτυρο3/4 φλ. ζάχαρη1 αβγό1 κ. γλ. εσάνς βανίλιαςξύσμα 1 λεμονιού ακέρωτου2 φλ.

Διάβασε τη συνταγή στο epipantosepistitou-efik.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μαρμελάδα λωτού

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
261 users have voted.

 

 

 

Σήμερα έχουμε συνταγή για μαρμελαδίτσα εύκολη πάλι με την πούλπα του λωτού.

 

Υλικά

 

4 φλ. πούλπα λωτού (περίπου 5 λωτοί, μπορεί και παραπάνω)

χυμός 1 λεμονιού μεγάλου

2 φλ. μέλι

1/2  φλ. νερό

 

(αν θέλουμε - εμείς θέλουμε - κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και γαρύφαλλο)

 

Εκτέλεση

Σάλτσα μήλου

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
507 users have voted.
Σάλτσα... κρέμα....μαρμελαδίτσα....βαφτίστε την όπως θέλετε......εγώ προσωπικά την τρώω με το κουτάλι και μάλιστα δεν αφήνω και κανένα να πλησιάσει...χααχαχαχαχ...για αυτό το λόγο να αυξήσετε τις ποσότητες...μην πείτε ότι δεν ενημέρωσα...... Λόγω της πηκτίνης του μήλου, πήζει από μόνη

Τσάτνεϋ σύκο-μήλο

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
133 users have voted.

Πριν φύγουν τα σύκα  θέλησα να δοκιμάσω αυτό το υπέροχο τσάτνεϋ και να το μοιραστώ μαζί σας.

Συνοδεύει υπέροχα λευκό κρέας και τυριά.

Υλικά

500 γρ. σύκα
2 μεγάλα μήλα
150 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. ξύδι λευκό
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα μπούκοβο γλυκό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Τσάτνεϋ λεμόνι

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
207 users have voted, including you.

 

 

Ενας γνωστός στο fb μου είπε ότι του θυμίζει ρεβυθόσουπα...Στην πραγματικότητα έχει υλικά της....χιχιιχιχι!!!

 

 

Το σκαλωματάκι μου με τα λεμονένια γενικώς το ξέρετε, έτσι?

 

Το σημερινό απλά ...δεν υπάρχει!!!   

Υπάρχει δηλαδή αλλιώς πως θα το έφτιαχνα? αχχααχαχχα! Πηγή προέλευσης 101 Cookbooks.



Main menu 2

1 | by Dr. Radut