Jump to Navigation

Ψωμί εφτάζυμο... ένα ψωμί από τα παλιά!

up
203 users have voted.
Καλή σας μέρα! Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια συνταγή καθαρά παραδοσιακή... μια συνταγή που έμαθα μόλις πέρυσι, την φτιάξαμε μια φορά σε κάποιο σεμινάριο κι από 'κει και πέρα δεν την ξαναέφτιαξα ποτέ... μέχρι που μου την ζήτησε η Φ. , καλή  μπλογκοφίλη. Υποσχέθηκα ότι θα φτιάξω εφτάζυμο ψωμί και θα παρουσιάσω τη συνταγή. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το τριήμερο της δοκιμής. Για να είμαι ειλικρινής, το φοβόμουν αυτό το ψωμί ή μάλλον για να ακριβολογώ φοβόμουν τη ρεβιθομαγιά γιατί η δυσκολία του συγκεκριμένου ψωμιού είναι ακριβώς αυτή...
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ψωμάκια ρολάκια με σπανάκι, φέτα & λιαστή ντομάτα / Spinach, feta & sun dried tomato bread rolls

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
397 users have voted.
Προσπαθώ να βάλω μέρες τη συνταγή αυτή, αλλά λογάριαζα χωρίς τον covid. Ηρθε κι αυτός, ευτυχώς άργησε και πέρασε χαλαρά. Αφορμή για λίγη ξεκούραση. Πάντα υπάρχει ένα καλό μέσα σε κάτι ας το πούμε κακό.Επίσης, δεν προλαβαίνω τις εποχές. Αυτό το πράγμα που ο χρόνος τρέχει κι εγώ από πίσω δεν φτάνω.Φθινόπωρο δεν κατάλαβα.

Γαλλική Μπαγκέτα, αυθεντική συνταγή

(tantekiki.blogspot.gr)
up
91 users have voted.
Γαλλία και γαλλική μπαγκέτα ταυτίζονται. Είναι το πιο αγαπημένο ψωμί, σχεδόν σύμβολο της γαλλικής κουλτούρας,  προστατευμένο από την εποχή του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν με κρατικό διάταγμα. Οι γαλλικές μπαγκέτες έχουν συνήθως μήκος 40-70 εκ. και διάμετρο 6 εκ. περίπου.

Φόρμα λαδιού χωρίς ζύμωμα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
195 users have voted.
Πανεύκολο, αφράτο με κόρα τόσο όσο...τραγανή αυτή η φόρμα λαδιού είναι το πιο ξεκούραστο ψωμάκι που μπορούμε να φτιάξουμε. Προϋπόθεση; Το βραδάκι να ανακατέψουμε απλά τα υλικά με ένα μαχαίρι (όχι μυτερό, ούτε με "δόντια"), να το αφήσουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, περίπου, και να το βάλουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ.

Μπισκότα με ξινόγαλο με 3 υλικά / Βuttermilk biscuits

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
2169 users have voted, including you.
Ο,τι πιο γρήγορο έχετε σκεφτεί για το πρωινό σας.

Φοκάτσια Ιταλική

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
493 users have voted.
Η Φοκάτσια της Απουλίας !photosερασι τέχνηςΗ Ιταλική φοκάτσια μοιάζει με ψωμί (“panis focacius” στην αρχαία Ρώμη), ένα ψωμί πλατύ κι επίπεδο, ψημένο σε φούρνο.Τα υλικά της  φοκάτσια δεν διαφέρουν πολύ από τα υλικά της πίτσας, χρειάζεται απαραίτητα καλό ελαιόλαδο, σταρένιο αλεύρι, μαγιά, νερό, αλατάκι και ανάλογα με την περιοχή προσθέτουν μυρωδικά, κρεμμύδι, τυρί, αλλαντικά ή λαχανικά. Υπάρχουν και


Main menu 2

1 | by Dr. Radut