Jump to Navigation

Το ψωμί από πατάτες της Nigella Lawson

up
225 users have voted.
Ένα ψωμί καταπληκτικό... αφράτο, ελαφρώς ...παραδοσιακό, φτιαγμένο με 'κείνο το κατακίτρινο σκληρό αλεύρι που το βλέπεις στα χέρια σου και μοιάζει με ψήγματα χρυσού. Το αλεύρι που, παραδοσιακά, ζύμωναν οι γιαγιάδες μας. Είναι η παραδοσιακή εκδοχή ενός ψωμιού που το είδα στη  Ν. Lawson αλλά και ΕΔΩ και ενθουσιάστηκα! Τόσο αφράτο, τόσο ωραία φουσκωμένο!!!! Το είδα μια μέρα, το είδα δύο μέρες, το είδα τρεις και την τέταρτη ...δεν άντεξα άλλο και το έφτιαξα βάζοντας όμως τη δική μου σφραγίδα "φτιαξιάς"!
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ζυμωτό, παραδοσιακό ψωμί με κουρκουμά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
29 users have voted.
Τί βλέπεις στη φωτογραφία; Ένα ψωμί ζυμωτό, παραδοσιακό, ένα καρβέλι που όπως το βλέπεις (εγώ τουλάχιστον) το μόνο που αποζητάς είναι και λίγη φέτα από δίπλα ή λίγο κασέρι! Θα μπορούσα να περάσω μέρες και μέρες τρώγοντας ψωμί και τυρί, όπως τότε... όταν ήμουν μικρή που αυτό ήταν το αγαπημένο μου κολατσιό.

Ψωμάκια ρολάκια με σπανάκι, φέτα & λιαστή ντομάτα / Spinach, feta & sun dried tomato bread rolls

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
401 users have voted.
Προσπαθώ να βάλω μέρες τη συνταγή αυτή, αλλά λογάριαζα χωρίς τον covid. Ηρθε κι αυτός, ευτυχώς άργησε και πέρασε χαλαρά. Αφορμή για λίγη ξεκούραση. Πάντα υπάρχει ένα καλό μέσα σε κάτι ας το πούμε κακό.Επίσης, δεν προλαβαίνω τις εποχές. Αυτό το πράγμα που ο χρόνος τρέχει κι εγώ από πίσω δεν φτάνω.Φθινόπωρο δεν κατάλαβα.

Γαλλική Μπαγκέτα, αυθεντική συνταγή

(tantekiki.blogspot.gr)
up
92 users have voted.
Γαλλία και γαλλική μπαγκέτα ταυτίζονται. Είναι το πιο αγαπημένο ψωμί, σχεδόν σύμβολο της γαλλικής κουλτούρας,  προστατευμένο από την εποχή του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν με κρατικό διάταγμα. Οι γαλλικές μπαγκέτες έχουν συνήθως μήκος 40-70 εκ. και διάμετρο 6 εκ. περίπου.

Φόρμα λαδιού χωρίς ζύμωμα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
197 users have voted.
Πανεύκολο, αφράτο με κόρα τόσο όσο...τραγανή αυτή η φόρμα λαδιού είναι το πιο ξεκούραστο ψωμάκι που μπορούμε να φτιάξουμε. Προϋπόθεση; Το βραδάκι να ανακατέψουμε απλά τα υλικά με ένα μαχαίρι (όχι μυτερό, ούτε με "δόντια"), να το αφήσουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, περίπου, και να το βάλουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ.

Μπισκότα με ξινόγαλο με 3 υλικά / Βuttermilk biscuits

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
2180 users have voted.
Ο,τι πιο γρήγορο έχετε σκεφτεί για το πρωινό σας.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut