Jump to Navigation

Καλαμαράκια μεθυσμένα και αρωματικά

up
106 users have voted.
Καλό μήνα! Το Πάσχα πέρασε! Η πρωτομαγιά πέρασε και τα περισσεύματα από το πασχαλινό τραπέζι τελείωσαν! Η κρεατοφαγία των ημερών, προσωπικά, με κούρασε... ίσως γιατί τρώω, μεν, κρέας αλλά δεν είμαι και φανατική του είδους. Πάντα όμως πίστευα και πιστεύω ότι όλα χρειάζονται κι όλα πρέπει να καταναλώνονται αλλά συνετά, με μέτρο.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Νηστίσιμη σούπερ λαχανιά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
19 users have voted.
Ήρθε και πάλι Τετάρτη και σου έχω έτοιμη την πρόταση της εβδομάδα που διανύουμε... μια λαχανιά χωρίς κρέας, ιδανική για vegeterian αλλά όχι μόνον!  Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η λαχανιά είναι ένα θρακιώτικο, χειμωνιάτικο φαγητό που, όμως, παραδοσιακά γίνεται με χοιρινό.

Χόρτα γιαχνιστά, το φαγητό της γιαγιάς Βασιλικής

(tantekiki.blogspot.gr)
up
149 users have voted.
Καλημέρα και καλό μήνα Αύγουστο να έχουμε. Ο μήνας που γιορτάζει η Παναγιά μας ξεκινά με νηστεία που διαρκεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Χόρτα γιαχνιστά, λοιπόν, σήμερα.

Φασόλια χάντρες με στρογγυλά κρεμμυδάκια, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
147 users have voted.
Τα λένε μπαρμπούνια (μπαρμπουνοφάσουλα) γιατί έχουν κόκκινα στίγματα στο κάτασπρο δέρμα τους και θυμίζουν λίγο το ψάρι μπαρμπούνι, στη Γορτυνία τα λένε λόμπες όταν είναι ξερά, αλλού τα λένε χάντρες και στο εξωτερικό είναι γνωστά σαν φασόλι κράνμπερι γιατί το χρώμα των στιγμάτων τους θυμίζουν τα κράνμπερι δηλαδή τα κράνα, όμως όποιο κι αν είναι το όνομά τους δεν παύουν να είναι από τα ιδιαίτερα νόσ

Μπιφτέκια από μαυρομάτικα φασόλια με σάλτσα ταχινιού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
46 users have voted.
Καλημέρα, καλημέρα! Χρειάζεται η Σαρακοστή για να απολαύσουμε χορτοφαγικά μπιφτέκια; Φυσικά και όχι! Αυτά, λοιπόν, τα μπιφτέκια που σας παρουσιάζω σήμερα είναι το αποκορύφωμα της υγιεινής διατροφής για μικρούς και μεγάλους. Θα τολμούσα να πω ότι είναι κι ένας υπέροχος τρόπος να "κρύψουμε" τα όσπρια από κάποια πιτσιρίκια που αρνούνται πεισματικά να τα δοκιμάσουν.

Galette με ρεβιθένια ζύμη, χούμους, ντομάτα και καλαμπόκι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
48 users have voted.
Αυτός ο Μάρτης δεν ξεκίνησε καλά. Αυτή η άνοιξη δεν έφερε μαζί της χαρά γιατί η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μας τσάκισε όλους. Δεν γίνεται να μην λυγίσεις με τόσες ψυχές που χάθηκαν, με τόσες μανάδες που δεν θα ξαναντικρύσουν τα παιδιά τους!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut