Jump to Navigation

ΑΪΒΑΡ ** AJVAR

up
368 users have voted.
ΑΪΒΑΡΤο αϊβαρ (ajвар) ειναι μια πεντανοστιμη "αλοιφη" με καταγωγη απο την Σερβια. Η ονομασια του ομως, προερχεται απο την τουρκικη λεξη havyar, που σημαινει βεβαια χαβιαρι, δηλαδη παστά αυγα οξυρρυγχου. Τωρα τι σχεση μπορει να εχει το χαβιαρι με μια πιπεροσαλατα? Την λεξη αϊβάρ, την χρησιμοποιουσαν για το σπιτικα φτιαγμενο χαβιαρι, το οποιο εγινε πολυ δημοφιλης μεζες στα νοικοκυρια αλλα και στα εστιατορια του Βελιγραδιου.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
200 users have voted.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣΝόστιμες πατάτες σας έχω για σήμερα.

Λαχανοντολμάδες με ντομάτα απίθανοι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
170 users have voted.
 Τους έφτιαξα σήμερα και δεν έμεινε ούτε δείγμα ..Ετσι θα τους φτιάχνω πια πολύ νοστιμιά κ πολύ εύκολοι !!!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!!

ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ

(lixoudiesmarifanis.blogspot.gr)
up
251 users have voted.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠΠατάτες τηγανητές αρωματικές σαν τις γνωστές προτηγανισμένες του εμπορίου πολύ έχουμε αδυναμία για τα μπαχαρικά τους. Σήμερα όμως θα σας δείξω πως φτιάχνω τις δικές μου φρέσκες αρωματικές πατάτες που συνοδεύουν όλα τα κρεατικά ή τρώγονται ακόμη και μόνες τους με το ντιπ. Υλικά για 2 άτομα: 2 μεγάλες πατάτες φρέσκιες για τηγάνι1 κουτ.γλ.

Πρασόρυζο μέλι σκέτο !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
258 users have voted.
Πρασόρυζο σήμερα γλύκισμα σκέτο !!!Υλικά700 γραμμ. πράσα1 κρεμμύδι2 καρότα1 κύβο λαχανικώνλίγο σέλινο1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι1/2 φλιτζάνι λάδι1 λεμόνι, χυμό + ξύσμααλάτι, πιπέρι.ΕκτέλεσηΒάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut