Jump to Navigation

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ // TORTA DI FORMAGGIO "PRIMAVERA" IN PASTA FILLO

up
195 users have voted.
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑΤην Δευτέρα του Πάσχα είχα όρεξη για πιτούλα, που ομολογυμένως είχα πολύ καιρό να φτιάξω... Από την έμπνευση της στιγμής προέκυψε μία τυρόπιτα, εμπλουτισμένη με φρέσκα μυρωδικά της εποχής, που την βάφτισα "η ανοιξιάτικη τυρόπιτα"!Δόση : για 4 άτομαΒαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκοληΥλικά : 1/2 δόση τραγανό σπιτικό φύλλο για πίτες,                περίπου 1 φλ. καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα.για την γέμιση : 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,                              2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,                               2 κ.σ.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ // MAKARON'OPITA : TORTA DI PASTA E FORMAGGI IN PASTA FILLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
193 users have voted, including you.
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑΜια μακαρονόπιτα της ανακύκλωσης που φτιάχτηκε με διάφορα είδη κοντών μακαρονιών και τυριών. Χρησιμοποίησα μόνο κίτρινα τυριά και καθόλου φέτα, παρ' όλο που εγώ την λατρεύω, γιατί στην οικογένεια μας δεν την συμπαθούν όλοι ...

ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ // PASTA FILLO CROCCANTE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
621 users have voted.
ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣΓιά το απλό, σπιτικό φύλλο πίτας, έχουμε μιλήσει σε μία από τις πρώτες αναρτήσεις του laboratorio (εδώ), αφού αποτελεί μία από τις βασικές παρασκευές της ελληνικής κουζίνας. Οπως σας είχα πεί και τότε, προτιμώ πάντα το σπιτικό φύλλο από το έτοιμο του εμπορίου.

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ♦♦ ERBAZZONE IN PASTA FILLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
660 users have voted.
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟΣήμερα το μενού έχει σπανακόπιτα, η οποία είναι κατά βάση χορτόπιτα, αφού δεν περιέχει τυρί. Θα μου πείτε τώρα, δεν θα γινόταν πιό νόστιμη αν έβαζα και λίγο τυράκι? Ελα όμως που ο Δ. δεν τρώει τυρί, και βέβαια δεν μπορούσα να καθήσω να φάω ολόκληρη πίτα μόνη μου (δηλαδή μπορούσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...) οπότε την προσάρμοσα στο γούστο του.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ♦♦ TORTA DI CARNE IN PASTA FILLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
576 users have voted.
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛΣας έχει συμβεί να θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό γιά το κυριακάτικο τραπέζι, κάτι οικείο μεν αλλά και πέρα από την συνηθισμένη γκάμα των συνταγών που φτιάχνετε συνήθως? Ε, κάπως έτσι γεννήθηκε και αυτή η κρεατόπιτα. Οι άντρες ήθελαν κάτι με κρέας, αλλά να μην είναι ψητό, να μην είναι κατσαρόλας, να μην είναι με μακαρόνια και να μην είναι με πατάτες ...

Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ♦♦ TORTA DI FORMAGGI GIALLI, IN PASTA FILLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
451 users have voted.
Η ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΣας έχω πεί πολλές φορές οτι μου αρέσουν τα τυριά. Η τυρόπιτα είναι διαχρονικά η αγαπημένη μου πίτα και την έχω παρουσιάσει στο laboratorio σε διάφορες παραλλαγές (εδώ,  εδώ, εδώ και εδώ).


Main menu 2

1 | by Dr. Radut