Jump to Navigation

Clafoutis φθινοπωρινό !

up
484 users have voted.
 Φθινοπωρινό Clafoutisμε μήλα ή αχλάδια photos ερασι τέχνηςτο καλοκαιράκι, που υπάρχουν κεράσια, φτιάξαμε ένα κλασικό Γαλλικό Clafoutis Limousin  το φθινόπωρο - ή τον χειμώνα - μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο γλυκό,πολύ γρήγορα κι εύκολα γιά ένα μεσημέρι Κυριακής ή γιά ένα απογευματινό τσάϊ,όχι φυσικά με κεράσια, μα με μήλα κι αχλάδια, φρούτα εποχής. θα χρειαστούμε :- περίπου 1/2 κιλό φρούτα (ό, τι έχουμε στο σπίτι, από 400 - 600 γραμμάρια)- αν έχουμε ασπρισμένα αμύγδαλα, τα τρίβουμε στο multi, να πάρουμε 50 γραμ. σκόνη αμυγδάλου- 20 γραμ.
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

τάρτα ανοιχτή, με μήλα, δαμάσκηνα και καρύδια

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
349 users have voted.
τάρτα με μήλα, δαμάσκηνα και καρύδια- και sauce !- Πανεύκολο γλυκό της στιγμής, αν μας βρίσκονται στο σπίτι μερικά μήλα.Πρώτα φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι.Βάζουμε σε λεκανίτσα 150 γραμμάρια βούτυρο, που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου,1 αυγό,75 γραμ ζάχαρη, 1 βανίλλια και 250 γραμ αλεύρι Ζυμώνουμε καλά, τυλίγουμε τη ζύμη σε μιά μεμβράνη και την βάζουμε γιά λίγο στο ψυγείο.Στο μεταξύ, καθαρίζουμε 7-8

apple crumble

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
261 users have voted.
apple crumble photosερασι τέχνης δεν είναι παρά ένα απλό γλύκισμα,γιά κάποιο απόγευμα ... υπογλυκαιμίας, με την προϋπόθεση  ότι έχουμε μερικά μήλα. Θα χρειαστούμε για το κραμπλ :. 35 γρ. νιφάδες βρώμης35 γρ. αλεύρι30 γρ. ζάχαρη άχνη35 γρ. βούτυρο . για την γέμιση θα χρειαστούμε :. 500 γρ. μήλα, αποφλοιωμένα, κομμένα στα τέσσερα50 γρ.

ωραία μηλόπιτα !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
376 users have voted.
η ωραία μηλόπιτα της γιαγιάς Μαρίνας !photosερασι τέχνηςθα χρειαστούμε :1 βιτάμ7 - 8 μήλα κομμένα σε φέτες (εγώ έβαλα 10 γιατί τα μήλα ήταν μικρά)2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρηκανέλλα4 αυγά1,5 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. - παίρνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψάκι (αν έχουμε αντικολλητικό είναι καλύτερα)ρίχνουμε μέσα το μισό βιτάμ και το βάζουμε στον φούρνο, να λιώσει.- στο μετ

Στρούντελ

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
545 users have voted.

Στρούντελ μήλουApfelstrudel  πρόκειται γιά ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Αυστριακής και Γερμανικής κουζίνας, που γίνεται εύκολα, με υλικά που συνήθως υπάρχουν στα σπίτια.μπορούμε να το φτιάξουμε και σε εποχή νηστείας.

Στρούντελ με μήλα

(www.sidages.gr)
up
455 users have voted.

Όποιος έχει δοκιμάσει στρούντελ μήλου δεν ξεχνάει ποτέ την γεύση, ιδίως αν είναι φρέσκο φουρνιστά και πασπαλισμένα με άχνη και κανέλα!

Γλυκά

Επιδόρπια

σχετικά υλικά :
Συνταγές με μήλα
Συνταγές με σφολιάτα



Main menu 2

1 | by Dr. Radut