Jump to Navigation

ΣΑΡΝΤΕΝΆΪΡΑ : ΝΟΣΤΙΜΗ ΦΟΚΆΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SANREMO // SARDENAIRA

up
258 users have voted.
ΣΑΡΝΤΕΝΆΪΡΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΦΟΚΆΤΣΑ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ SANREMOΜπορείτε να φανταστείτε μία αφράτη φοκάτσα, γαρνιρισμένη με σάλτσα ντομάτας, αντζούγιες και άρωμα μεσογειακό? Πάμε να γνωρίσουμε ακόμη μία από τις λιγότερο γνωστές συνταγές της καλής, παραδοσιακής, ιταλικής κουζίνας!  Κατά τον 13ο αιώνα, εμφανίζεται στην κουζίνα της Κυανής Ακτής η περίφημη pissaladière, ένα είδος φοκάτσας με καραμελλωμένα κρεμμύδια, αντζούγιες, ελιές, θυμάρι και δάφνη. Σύντομα η συνταγή πέρασε και στην γειτονική Λιγκούρια, όπου υπέστη διάφορες αλλαγές, επηρεασμένη σαφώς από την τοπική κουζίνα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΑΦΡΑΤΗ ΦΟΚΑΤΣΑ // FOCACCIA SOFFICE SOFFICE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
267 users have voted.
ΑΦΡΑΤΗ ΦΟΚΑΤΣΑΑκόμη μία συνταγή γιά φοκάτσα, με υπέροχη, αφράτη ψίχα και τραγανή κόρα!Το μυστικό γιά την αφράτη ζύμη είναι βέβαια το γάλα; έχουμε ξαναμιλήσει γι΄αυτού του είδους την ζύμη στα ψωμάκια γιά χάμπουργκερ.

ΦΟΚΑΤΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΡΙΚΟΤΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ♦♦ FOCACCIA CON PATATE, RICOTTA E OLIVE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
226 users have voted.

ΦΟΚΑΤΣΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΡΙΚΟΤΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣΗ φοκατσα μου αρεσει ιδιαιτερα. Η συνθεση της απλη, απλουστατη : ζυμαρι για ψωμι, αρκετο λαδακι, χοντρο αλατι και απο πανω μπορεις να προσθεσεις οτι τραβαει η ορεξη σου! Το ζυμαρι ξεροψηνεται εξωτερικα, ενω το εσωτερικο του ειναι αφρατο και μαλακο.



Main menu 2

1 | by Dr. Radut