Jump to Navigation

ΡΙΖΟΤΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΟΚΟ) ♦♦ RISOTTO ALLO ZAFFERANO

up
51 users have voted.
ΡΙΖΟΤΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΡΙΖΟΤΤΟ Το ριζόττο με σαρφάν (κρόκο Κοζάνης), πολύ συχνά συγχεέται με το ριζόττο αλλα μιλανέζε. Υπάρχουν βέβαια πολλες ομοιότητες αλλά και ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. Κατ'αρχην πρόκειται και στις δυο περιπτώσεις για ενα πιάτο που προέρχεται απο την περιοχή της Λομβαρδίας. Το ρυζι, εφτασε στην Ιταλια γυρω στα 1300 με τους Αραβες, και καλλιεργήθηκε κατ'αρχην στον νοτο, στην περιοχή της Νάπολη.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ // FEGATO ALLA GENOVESE (FEGATO ALL' AGGIADDA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
160 users have voted.
 ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕΣυκώτι αλά τζενοβέζε ή αλλιώς η σκορδάτη παραλλαγή της πιό δημοφιλούς συνταγής, του συκωτιού αλά βενετσιάνα! Οπως φανερώνει και το όνομα της, η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Liguria, όπου είναι γνωστή και με την ονομασία fegato all' aggiadda, δηλαδή συκώτι με αλιάδα (σκορδαλιά) ένα τυπικό πέστο της περιοχής, φτιαγμένο με ψωμί και σκόρδο. Εξ ΄ίσου συναρπαστικά νόστιμη

ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ // CIAMBELLONE SOFFICE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
266 users have voted.
 ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ Το ciambellone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Marche και έχει την σύσταση και την υφή ενός αφράτου κέικ, το οποίο ψήνεται μέσα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, εξ΄ου και η ονομασία, αφού ciambella στα ιταλικά είναι η κουλούρα.Η συνταγή έχει τις ρίζες της στην χωριάτικη κουζίνα και είναι λιτή και πολύ εύκολη!

ΤΌΡΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΊΤΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ // TORTA MARGHERITA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
204 users have voted.
ΤΌΡΤΑ ΜΑΡΓΚΕΡΊΤΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚΗ torta margherita είναι ένα από τα πιο κλασσικά κέικ της ιταλικής ζαχαροπλαστικής και φυσικά, η συνταγή δεν θα μπορούσε να λείπει από το laboratorio!Είναι ένα παραδοσιακό γιορτινό γλυκό από τις αγροτικές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ιταλίας και η ιστορία της  συνταγής χάνεται μέσα στον χρόνο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ // TORTA DI RICOTTA E VISCIOLE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1311 users have voted.
 ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ Ένα υπέροχο γλυκό από την παραδοσιακή κουζίνα του εβραϊκού γκέτο της Ρώμης, ενός από τα πιο παλιά και πολυπληθή γκέτο της Ιταλίας (για την ιστορία, δημιουργήθηκε το 1555, μετά απο διαταγή του πάπα Παύλου του 4ου, 40 χρόνια μετά απο το γκέτο της Βενετίας, που ήταν το πρώτο και έδωσε και το όνομα στην δημιουργία αυτής της ιδιότυπης δομής απομόνωσης μίας συγκεκριμένης εθν

ΤΌΡΤΑΝΟ ΑΛΜΥΡΗ ΠΑΣΑΧΛΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ // TORTANO, CIAMBELLA SALATA RUSTICA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
999 users have voted.
 ΤΌΡΤΑΝΟ ΑΛΜΥΡΗ ΠΑΣΑΧΛΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ Καζατιέλο και τόρτανο, οι περίφημες πασχαλιάτικες αλμυρές κουλούρες της παραδοσιακής ναπολετάνικης κουζίνας, οι οποίες καταναλώνονται συνήθως το Μεγάλο Σάββατο ή την Δευτέρα του Πάσχα, στα παραδοσιακά πικ νικ στην εξοχή. Το καζατιέλο το είχαμε δοκιμάσει πριν μερικά χρόνια σήμερα ήρθε η σειρά να φτιάξουμε το τόρτανο.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut