Jump to Navigation

ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ : Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ! // BOUILLABAISSE

up
602 users have voted.
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ : Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ!Η μπουγιαμπέσα (ελληνοποιημένη ονομασία του γαλλικού bouilleabaisse) είναι ίσως η πιό φημισμένη ψαρόσουπα στον κόσμο. Η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Προβηγκίας, το όνομα της προέρχεται από την τοπική διάλεκτο και σημαίνει " βράζω σε χαμηλή φωτιά", και είναι διαδεδομένη τόσο στην Νοτιοανατολική Γαλλία, όσο και στην γειτονική ιταλική Λιγκούρια. Πιστεύεται ότι οι ρίζες της συνταγής είναι ελληνικές, η περίφημη δικιά μας κακαβιά, και έφτασε στην Κυανή Ακτή μαζί με τους φωκιείς εποίκους που στα 600 πΧ. ίδρυσαν την πόλη της Μασσαλίας.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ // TORTA DI MANDROLE (NAMANDIER)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
387 users have voted.
 NAMANDIER ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Πρώτη ανάρτηση του 2023, και με την ευκαιρία να ευχηθώ Καλή Χρονιά.Επανέρχομαι μετά από απουσία αρκετών μηνών και ελπίζω να καταφέρω να διατηρήσω μία ροή στις αναρτήσεις, αν και η πίεση του χρόνου είναι ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο καιρό.. Και για να ξεκινήσει καλά η χρονιά διάλεξα μία γλυκιά συνταγή από την γαλλική κουζίνα!

ΜΠΑΜΠΑΓΚΑΝΟΥΣ : ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ // BABA GANOUSH

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
677 users have voted.
 ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ : ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙΤο μπάμπα γκανούς (baba ghanoush) ή μπαμπαγκανούς, όπως συνήθως προφέρεται στα ελληνικά, γνωστό και ως "χαβιάρι μελιτζάνας" είναι ένα ντιπ (τρεντυ ορισμός!) ή αλοιφή, όπως θα λέγαμε εμείς οι βορειοελλαδίτες! Κλασσικό πιάτο της ανατολίτικης κουζίνας, συναντάται σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Βόρεια Αφρική, με μικρές παραλλαγές.

ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ // YALANZI EKMEK KADAIF

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
743 users have voted.
ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙΕκμέκ κανταϊφι, αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκάκι, με καταγωγή από την πολίτικη κουζίνα.Στην Τουρκία, το εκμέκ το φτιάχνουν συνήθως με μία έτοιμη βάση ζύμης με μαγιά, την οποία μουλιάζουν καλά μέσα σε σιρόπι καραμέλας και μετα την γαρνίρουν με καϊμάκι και ίσως λίγη σαντιγί ή παγωτό.

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST // TORTA DELLA FORESTA NERA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
603 users have voted.
 ΤΟΥΡΤΑ BLACK FORESTΤούρτα μπλάκ φόρεστ, κλασσική αξία, μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τούρτες, διαχρονικά! Ολίγον από ιστορία ... Παρ' όλο που στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η αγγλική μετάφραση της ονομασίας της (black forest), η συνταγή προέρχεται από την Γερμανία, από την περιοχή του Μέλανα Δρυμού, όπου είναι γνωστή ως Schwarzwälder Kirschtorte.

ΜΠΟΛ ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (CHICKEN BURRITO BOWL) // CIOTOLA DI BURRITO DI POLLO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
440 users have voted.
 ΜΠΟΛ ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (CHICKEN BURRITO BOWL) Σήμερα θα απολαύσουμε μια όχι και τόσο συνηθισμένη μεξικάνικη συνταγή : αποδομημένο μπουρίτο με κοτόπουλο, chicken burrito bowl ή  fahita chicken burrito bowl. Τι είναι αυτό?


Main menu 2

1 | by Dr. Radut